Vrei sa cumperi o masina, ai banii, ai o idee despre ce iti place si incepi sa conspectezi piata. Acum incepe aventura pentru ca iti place sa cauti detalii despre masini, despre cat consuma, despre ce putere are motorul sau despre ce optiuni poti avea pe masina. Obtii parerea prietenilor, a specialistilor si a familiei, iar intr-un final te decizi.

Cam asa se deruleaza procesul de cumparare al unei masini in cazul unei persoane careia ii plac masinile. Si daca asta vi se pare usor complicat, intrebarea urmatoare trece la urmatorul nivel. Cum isi alege masina o persoana care uraste masinile?

Da, exista oameni care urasc masinile, care nu stiu nimic despre cai putere, cuplu si alte detalii de care tine cont un pasionat atunci cand isi cumpara o masina si care nu vor sa afle aceste detalii.

Totusi, aceste persoane care urasc masinile se intampla sa aiba o masina. Cum o aleg, nu stim, dar putem incerca sa raspundem filtrand rezultatele in functie de anumite criterii care nu tin neaparat de detaliile tehnice ale automobilului.

1. Costa putin si consuma putin

Daca unei persoane nu ii plac masinile sa nu va imaginati ca nu are alte placeri sau prioritati. De exemplu, tindem sa credem ca ii plac banii. Tuturor ne plac. Si daca nu ii plac masinile si ii plac banii, atunci masina trebuie sa fie una ieftina, care sa il duca din punctul A in punctul B, fara sa fie nevoie de reparatii pe drum. Pentru ca eram la capitolul "bani" masina nu trebuie sa consume mult.

Nimic nu ar enerva o persoana care detesta masinile mai mult decat sa fie nevoit sa alimenteze foarte des. Si cazusem de acord ca ii plac banii, iar carburantul costa bani. La aceasta categorie intra multe modele de masini mici, de oras, cum ar fi Ford Fiesta, Seat Ibiza, Volkswagen Polo, Opel Corsa sau Mazda2, care sunt recunoscute pentru consumul mic de combustibil si pentru faptul ca nu costa foarte mult.

2. Trebuie sa reziste ani si ani si ani

In mod sigur, o persoana care detesta masinile detesta sa cumpere o masina. Toate detaliile tehnice ii dau dureri de cap si tot ce vrea este sa o cumpere si sa scape odata de chin. Si in mod sigur nu vrea sa repete procesul foarte des. De aceea, masina pe care o cumpara trebuie sa reziste in conditii bune foarte multi ani si multe sute de mii de kilometri.

3. Sa fie distractiva si confortabila

Da, o masina poate fi distractiva si nu ne referim la condus cand spunem asta, ci la anumite optiuni multimedia pe care o masina pe poate avea. Pentru o persoana careia nu ii plac masinile ar fi o gura de aer sa aleaga o masina care "sa se inteleaga" bine cu smartphone-ul sau cu alte device-uri pe care le poti conecta in timpul mersului.

Avand aceste optiuni care sa fie optimizate, un sofer s-ar simti mult mai confortabil cu un computer de bord generos care i-ar permite sa faca la volan anumite activitati distractive.

Prin cele trei criterii de mai sus au fost filtrate foarte multe modele care in mod sigur n-ar fi pe placul celor care detesta masinile. Asta pentru ca nu ii intereseaza ca discutam despre Mercedes-Benz, Audi sau BMW, ci le atrage atentia ca sunt scumpe.

Nu le pasa ca vorbim despre Range Rover, Navara sau Land Cruiser atat timp cat consuma mult, iar masinile sport nu sunt chiar confortabile chiar daca se numesc Ferrari, Lamborghini sau Bugatti.

Asadar, combinand cele trei criterii selectate rezulta o masina de categorie medie, de origine asiatica, pentru ca ei se pricep cel mai bine sa faca masini rezistente si cu un sistem multimedia bogat si distractiv. Daca ne gandim ca Mazda3 a fost lansata printr-un drum de la Hiroshima pana la Frankfurt, parcurgand 15.000 de kilometri fara ca motorul sa se opreasca, am putea spune ca avem o castigatoare.

O masina care are consum mediu de aproximativ 4 litri la suta de kilometri, cu un motor diesel si care costa in jur de 16 mii de euro, in functie de motorizarea aleasa sau de tipul caroseriei. Dar intram din nou in detalii tehnice, iar pe cei care detesta masinile nu ii intereseaza asta absolut deloc.

Подпишись на наш Telegram-канал