Honda Prelude a fost si inca a ramas una dintre masinile japoneze cele mai apreciate in Romania. Poate si pentru ca a venit cu tehnologie inedita pentru acea vreme: directie pe toate cele 4 roti, suspensie doublw-wishbone independenta pe toate rotile, centrul de greutate foarte jos si motoare aspirate de 2.0 litri care ofereau spre 200 cp.

Toyota MR-2, generatia a doua, este o masina accesibila in zilele noastre, care costa intre 1000 si 3000 de Euro. A existat si o versiune cu motor turbo care oferea peste 200 cp, usor de modificat astfel incat tractiunea spate sa beneficieze de 300 cp fara prea mare efort.

Mazda MX-5, chiar daca nu a avut motoare turbo, era destul de usoara incat puterea de fabrica sa o transforme intr-o veritabila masina de drift. Cu putina investitie, micul propulsor de 1.6 litri putea deveni supra-alimentat si astfel micul roadster RWD devenea o adevarata bestie.

Toyota Celica, masina care in zilele noastre se poate cumpara cu 1500-2000 de Euro, era un automobil sport tipic japonez: motor aspirat de turatie mare care oferea in jur de 150 cp. A existat si o versiune turbo, de 200 cp, cu tractiune 4x4, acesta fiind cel mai dezirabil model, cu un pret de peste 3000 de Euro.

Nissan 300ZX a fost un fel de Supercar japonez al anilor '90. Motor twin-turbo de 280 cp, tractiune spate si o multime de dotari premium, toate acestea faceau ca masina sa coste cam cat un BMW M3. Astazi, un exemplar in stare buna costa circa 5000 de Euro.

Toyota Supra din generatia a doua a fost o masina interesanta. Tractiune spate, motor de 3.0 litri aspirat sau turbo si puteri deloc mici. Mai interesant este ca aceste propulsoare erau fabricate din materiale de calitate, foarte rezistente, iar cu interne de fabrica orice motor de Supra putea atinge 350 cp fara probleme si fara sa-si piarda fiabilitatea.

Mitsubishi 3000GT a fost o masina sport-coupe foarte avansata pentru vremea ei. Avea tractiune integrala, directie pe toate rotile, motor twin-turbo de aproape 300 cp si o aerodinamica excelenta. Astazi un exemplar in stare buna, cu care sa mai poti circula fara emotii 10 ani, costa destul de mult: peste 5000 de Euro.

Nissan 200SX a ramas o masina preferata de iubitorii driftului. Motorul de 1.8 litri sau cel de 2.0 litri turbo erau usor de modificat cu piese putine. Bine echilibrata, cu foarte multe elemente in comun cu fratele mai mare 240 sau Skyline, un 200SX a ramas alegerea celor cu bugete restranse. O masina decenta costa circa 2500 de Euro.

Cine nu isi permitea o masina precum Mitsubishi 3000GT putea apela la surioara mai mica si mai ieftina numita... Eclipse. Celebra masina din primul film al seriei Fast and Furious. O masina care era cu tractiune fata si motor aspirat de 2.0 litri care producea 150 cp. Insa a existat si o versiune 4x4 cu motor turbo, aceasta fiind cu adevarat vanata de fanii JDM-urilor.

Cea mai scumpa masina din topul de azi este poate si cea mai moderna si indragita. E vorba de Honda S2000, o masina cu motor aspirat de 2.0 litri care se poate tura la 9000 rpm si produce 240 cp. Pretul pentru un S2000 in stare decenta incepe de la 8000 de Euro in strainatate si ajunge pe la 10.000 in Romania, inmatriculata.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram