Tocmai a aparut pe internet, la vanzare, oferta secolului: o Dacie fabricata in 1972 care are pret de Logan nou-nout. Merita acesti bani oare?

Un daciot din Medias, judetul Sibiu, a pus la vanzare pe internet o masina interesanta. Pe langa faptul ca masina este fabricata in 1972, fiind un exemplar timpuriu frantuzesc, cum foarte putine mai exista in ziua de azi, pretul este cel care ne ridica un semn de intrebare. Si anume, 7000 de Euro.

Din pacate, nu e vorba de o masina originala, ci una destul de "tunarita". Cu multe asa zise imbunatatiri aduse de-a lungul anilor, dungi, luminite si asa mai departe, insa pe dedesubt pare un vehicul solid. Adica daca ar fi putin curatata, ar putea ajunge usor la starea originala. Chiar si asa, pretul pare cam piperat...

Nu trebuie sa uitam ca nu tot ce este vechi este si valoros. Este si cazul Daciilor vechi, modele 1300 sau 1100, care nu sunt de colectie si nu au nici valoare istorica, fiind produse in numar mare. Poate singura Dacie 1300 care are o oarecare valoare este cea cu numarul de serie 0002, adica a doua Dacie produsa vreodata din seria 1300. Insa nici aceasta nu poate fi considerata scumpa si de colectie, pentru ca, pur si simplu, nu este... prima.

Cert este ca am mai vazut Dacii la vanzare cu preturi aberante. Insa aceasta pare destul de ireala, deoarece nu este nici noua, nici originala, nici nu i-a apartinut vreunei persoane cunoscute. Insa omul cere cat doreste, el are masina, altii au banii. Speram sa se si vanda, dar speram sa si negocieze proprietarul...

Подпишись на CARAKOOM в Telegram