Jumatate break, jumatate limuzina. Asa poate fi descris, pe scurt, acest Volvo 760 fabricat la sfarsitul anilor '80 si scos recent la vanzare pentru 9.500 de euro.

Lansat pe piata acum aproape trei decenii si jumatate, vechiul 760 este unul dintre cele mai controversate modele din istoria marcii Volvo. Aspru criticat pentru design-ul sau, inclusiv de legendarul Gordon Murray, automobilul suedez a devenit favoritul tuturor odata cu aparitia versiunii Turbo Intercooler.

Mult mai interesanta este insa varianta break, doua dintre numeroasele exemplare iesite pe portile fabricii companiei din Goteborg bucurandu-se de prezenta a... sapte usi si sapte locuri. Daca mai punem la socoteala si faptul ca una dintre masinile cu pricina se afla in cautarea unui nou proprietar, ei bine... lucrurile se schimba radical.

Autoturismul in cauza este construit la sfarsitul anilor '80 si a parcurs numai 44.000 de kilometri. Conform anuntului de vanzare publicat pe internet, sub capota ne intampina o motorizare aspirata cu sase cilindri in V si capacitate de 2.8 litri, care produce undeva in jurul a 170 de cai putere.

Despre performante nu spune nimeni nimic, insa stim ca livrarea valorilor maxime catre roti se face prin intermediul unei transmisii automate cu patru rapoarte. Sau ca toate cele sapte locuri de care precizam si cateva randuri mai sus - patru scaune individuale, plus o bancheta clasica, se bucura de tapiterie din piele si, partial, reglare electrica.

Pentru cei interesati de acest aspect, tot la capitolul dotari mai putem trece si urmatoarele: ABS, aer conditionat, geamuri electrice, oglinzi electrice (si incalzite) sau inchidere centralizata. Detaliilor cu pricina li se alaturaproiectoare de ceata, jante din aliaj, servodirectie, radiocasetofon si trapa.

In ceea ce priveste pretul de achizitie, aici vor interveni si contradictiile: unora li se vor parea complet nejustificati cei 9.500 de euro ceruti de dealer-ul olandez care se ocupa de comercializarea acestui Volvo 760 echipat cu sapte usi si sapte locuri, pe cand altora... doar volanul pe dreapta ii va opri de la cumpararea ineditului automobil suedez.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram