Este oficial. Viitorii motocicliști vor da examen în trafic, cu instructorul pe post de pasager și cu polițistul în cască. Dacă vrei categoria A, va trebui să te descurci pe o motocicletă de minim 600 cc, care să cântărească cel puțin 180 de kg.

Noul regulament de examinare presupune mai multe prevederi, printre care se numără examinarea în trafic. La susținerea probei de pe traseu, candidatul va trebui să-l poarte pe instructor pe locul pasagerului, se arată în noile norme. Acestea au fost publicate marți, în Monitorul Oficial, potrivit site-ului motoincepatori.ro

Totodată, se schimbă și motocicletele de examen, în funcție de categoria permisului. Așadar, vom avea următoarele tipuri de motociclete:

- Categoria A1 – min. 120 cc, max 11 kw
- Categoria A2 – min. 400 cc, min. 20 kw, max 35 kw
- Categoria A – min. 600 cc, min. 50 kw, min. 180 de kg.

Potrivit legii, la toate categoriile de motociclete se acceptă o toleranță în minus de cel mult 5 cc.

La susținerea probei din trafic, viitorul motociclist va conduce cu instructorul ca pasager și va primi indicații de la examinator în cască. Examinatorul se va afla într-o mașină aparținând școlii moto, condusă de un angajat din cadrul acesteia.

Așadar, costurile examinării vor crește destul de mult, dublându-se în unele cazuri.

Normele mai arată că, în cazul intervenției instructorului pentru evitarea unui pericol în timpul examinării, candidatul va fi respins.

În cazul categoriilor A1, A2 și A, polițistul va verifica plecarea și oprirea în trafic, abordarea virajelor, traversarea intersecțiilor, schimbarea direcției și a benzilor de circulație, depășirea obstacolelor sau a altor vehicule, respectarea regulilor de circulație, urcarea rampelor, coborârea pantelor, dar și măsurile de siguranță înainte de coborârea de pe autovehicule.

Cei care vor să ia categoria AM vor susține proba teoretică și examen în poligon. Nu vor susține proba teoretică cei care vor face dovada absolvirii cursului de legislație înainte de 19 ianuarie 2013.

Подпишись на наш Telegram-канал