Opel Admiral a fost un automobil construit in mai multe variante de caroserie. Versiunea Cabriolet era considerata de lux si se bucura de sustinerea lui Hitler, care a utilizat acest model pentru diversi comandanti ai armatei sale.

Inainte sa faca masini, Opel a facut masini de cusut. Ele sunt acum mai rare si uneori mai scumpe decat automobilele, pentru ca au fost facute in serii mici. Ulterior, la inceputul anilor 1900, Opel a inceput sa produca biciclete, motociclete si automobile.

Incepand cu 1924, Opel a inceput sa construiasca niste masinute mici, cu doua locuri, numite Laubfrosch, adica broasca de copac. Erau economice, ieftine si capabile sa ajunga in orice colt al tarii chiar si daca nu era asfalt.

Regent a fost limuzina de lux a celor de la Opel. Un fel de Bugatti Royale mai ieftin, dar oricum scump, de lux, pentru elita germana. Avea un motor V8 de Chevrolet si a fost realizat atat in varianta de lux cu 4 usi, cat si in versiunea coupe.

Opel 1.2 Limousine a fost o masina realizata in toiul razboiului si, asa cum ii spune si numele, avea un propulsor pe benzina cu 4 pistoane de 1200 cmc. Automobilul avea 5 locuri si putea atinge o viteza maxima de 90 km/h.

Opel Olympia a fost o masina de volum, construita pentru marea masa. Pentru ca a fost fabricata in mijlocul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, s-a bucurat de sustinerea lui Hitler si a fost cumparat in numar mare.

Opel Kapitan Cabriolet este o masina pe cat de interesanta, pe atat de spectaculoasa. Este una din acele vehicule realizate in timpul razboiului, pentru ca Opel nu si-a incetat productia de masini in favoarea celei de tancuri si tunuri cum au facut alte uzine germane.

Opel GT este o masina din anii '70 care se dorea a fi sportiva. Un fel de raspuns la masinile japoneze Datsun si Nissan, cu motor de 1.1 sau 1.9 litri, pozitionat in fata dar cu tractiune spate.

Opel Kadett Roadster a fost un automobil de mici dimensiuni, economic, care a demarat o lunga serie de masini cu acelasi nume. Fie ca era cabrio, coupe sau sedan, micul Kadett s-a bucurat de succes pentru ca raspundea nevoilor familiilor din patura medie.

Opel CD Concept a fost o masina unica in lume. Numele venea de la Coupe Diplomat, fiind realizata pe baza unui model Diplomat de serie. Masina dateaza din 1969 si se bucura de un motor V8, faruri ascunse si portiere de tip fluture.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram