Chiar daca vara a trecut, iar vremea pentru mare s-a dus odata cu ea, specialistii casei Auctions America vor scoate luna viitoare la vanzare un... Fiat 500 Jolly.

In timp ce europenii asteapta cu nerabdare aparitia in showroom-uri a noului Fiat 500 Riva, americanii se vor bate la inceputul lunii viitoare pentru un exemplar al clasicului si cel putin la fel de simpaticului 500 Jolly.

Scos la licitatie cu ocazia unui eveniment special organizat pe 5 noiembrie in cadrul resortului Hilton Head din Carolina de Sud, automobilul ajuns pe mainile casei Auctions America a parcurs doar 37.637 de kilometri de la momentul fabricarii sale, anul 1957, si pana in prezent.

Ba mai mult de-atat, exemplarul cu pricina este unul dintre cele numai 100 de Fiat-uri 500 transformate de faimosul carosier Ghia in versiunea Jolly si se remarca la exterior printr-o... extrem de bine aleasa nuanta de turcoaz.

Aceiasi nuanta de turcoaz specifica panourilor caroseriei ne intampina si la nivelul "bordului", respectiv volanului cu design in doua spite, in timp cescaunele impletite... ei bine, ne duc cu gandul la mare, soare, inghetata si tot ce ne mai poate inspira o masinuta de plaja.

Din punct de vedere tehnic, ficare dintre cele aproximativ 400 de Fiat-uri 500 Jolly fabricate in total se bucura de o motorizare cu doi cilindri si capacitate de 479 centimetri cubi, ce livreaza rotilor undeva in jurul a 17 cai putere.

Performantele lipsesc cu desavarsire in peisaj, insa nu ele sunt cele care decid in cazul de fata. Drept urmare, trecem rapid mai departe si incheiem prin a preciza ca specialistii casei Auctions America spera sa obtina pe acest simpatic automobil o suma cuprinsa intre 60 si 80 de mii de dolari.

Подпишись на наш Telegram-канал