Audi V8 este limuzina suprema a anilor '80, pentru ca avea un motor V8, de unde si numele, dar si tractiune Quattro si transmisie automata. Cat despre optiuni, un V8 avea piele, clima dubla, geamuri electrice si pilot automat. Asta in anii '80!!!

Alfa Romeo 164 dotata cu motorul V6 de 3.0 litri si cu tractiunea 4x4 Q4 nu are cum sa se demodeze niciodata. O limuzina italiana asa cum azi nu se mai fac, plina de lux si tehnologie, cu care te puteai aventura usor intr-o cursa pe care sa o castigi.

Volkswagen Corrado a fost printre cele mai frumoase masini sport ale anilor '90. De fapt, grupul VAG a vrut cu acest model sa intre intr-un segment nou, al masinilor sport-coupe ceva mai accesibile. Tot aici a intrat cativa ani mai tarziu si celebrul Audi TT. Insa un Corrado cu motorul sau VR6 de 190 cp si eleron electronic nu se va demoda niciodata. Ramane mereu frumos.

Renault Safrane Biturbo a fost in 1994 o masina extrem de performanta. Avea 262 cp, motor de 3.0 litri cu doua turbine si tractiune integrala. In plus, limuzina franceza despre care nu stie multa lume detalii, era dotata cu clima digitala, interior de piele si alte dotari demne de un Mercedes. In ciuda performantelor, numai 806 unitati de Biturbo s-au vandut.

Citroen DS nu are nevoie de prea mare prezentare. Un design incredibil de reusit, forme atragatoare si o tehnologie inedita pentru anii '60. Cam astea sunt atuurile acestui model cu care oricine se plimba in zilele noastre cu mandrie printre cele mai moderne autoturisme lansate recent.

Jaguar XJS este pentru multi un GT absolut. In zilele noastre, aceasta masina britanica nu costa mai mult decat un Logan second-hand, insa aspectul... oh, aspectul acesta este demential! Cu acea linie a plafonului joasa, cu o caroserie lunga si un motor urias, un XJS nu se va demoda niciodata, ci devina mai bun si mai frumos cu trecerea anilor.

Jeep Wrangler face parte dintr-un club select, in care mai intra doar Land Rover Defender si Mercedes-Benz G Class. Adica niste autoturisme de teren care nu prea si-au schimbat infatisarea de-a lungul vremii. Insa Jeep a ramas cam la fel, cu a sa grila frontala si faruri rotunde, chiar de la vechiul Willys, din Al Doilea Razboi Mondial. E clar ca acest design nu se va demoda niciodata...

Aerodinamica, dragalasa si extrem de iubita de oricine. E vorba de celebra Broscuta cu care ne-am plimba oricand fara remuscari. Si chiar daca masina dateaza din anii '30, un Beetle clasic a fost si va ramane mereu una din cele mai frumoase autoturisme de pe sosea.

BMW E30 deja a devenit un clasic. Insa cu ale sale forme echilibrate si cu designul curat, masina asta, pe cat de sportiva, pe atat de bine facuta, nu se poate demoda niciodata. Pe sosea, daca circuli cu un Urs langa un model contemporan de Seria 3, fara indoiala, batranul anilor '80 o sa atraga cele mai multe zambete si priviri.

Lancia Delta HF Integrale este masina la care ofteaza inca multi pasionati. Un hatchback sportiv, 4x4, cu motoare turbo, care facea legea in raliurile de WRC la Grupa B din anii '80. Varianta de sosea, numita High Fidelity (HF), avea Alcantara la interior, ornamente din lemn si scaune sport. Plus vreo 5 secunde pana la 100 km/h. Asa ceva nu se demodeaza niciodata!

Daca ar fi sa alegem un design de la marca bavareza care va ramane la fel de frumos, actual si etern ca in clipa fabricarii, este fara indoiala designul Seriei 8. Singurul Grand Tourer veritabil produs de BMW, o masina performanta, plina de tehnologie, care, cu ale sale faruri escamotabile, va ramane in istorie drept cel mai frumos BMW. Pentru multi.

Topul nostru se incheie cu un coupe remarcabil. E vorba de Mercedes-Benz W123 Coupe. Care arata pur si simplu incredibil. O masina in care te vezi plimbandu-te atat pe malul Marii Mediterane, undeva pe Riviera Franceza, cat si mergand la Vama Veche alaturi de prieteni. Imagineaza-ti masina asta langa ultimul model de Clasa E de la Mercedes. Sincer acum, care e mai frumoasa???

Подпишись на CARAKOOM в Telegram