Merita sa-ti cumperi un BMW E46 facelift cu motorizarea 2.0 diesel de 150 cp. Orice alt motor este inutil in Romania, pentru ca ba nu are putere, ba are cilindree mare si te indoaie la impozit. Si neaparat model facelift cu motorizarea de 150 cp, nu cel vechi de 136 care nu e bun de nimic si cica ar fi si extrem de stricacios...

Dacia Logan avea pana acum o taxa auto destul de mare, daca era vorba de modelul produs inainte de 2007. De unde si imposibilitatea multora de a achizitiona aceasta masina. Merita sa-ti cumperi un Logan dCi cu motorul 1.5 de 85 cp daca vrei spatiu si consum mic.

Passatul B5 a fost o masina foarte buna. Mai ales echipat cu motorizarile diesel deja celebre, numite TDI, de 1.9 litri. Dar desi acum nu mai trebuie sa platesti taxa, cu greu vei da peste un model ingrijit cu care sa nu-ti fie teama sa te pui la drum. Majoritatea au fost alergate si obosite deja...

Aud A8 din prima generatie este o limuzina realizata cu o caroserie din aluminiu numita Space Frame. Deci nu trebuie sa iti faci griji cu rugina... In plus, cu motorul cel mai mic de 2.5 litri TDI iti vei permite si sa o bagi pe numele tau la impozit. Nu si daca vei alege un 4.2 pe benzina, destul de insetat...

Taxa Auto era uriasa pentru un Ford Focus ST deoarece avea motor de 2.5 litri. Acum am scapat de taxa iar cei care doresc un hot-hatch rapid, cu 225 cp sub capota si tractiune fata, o pot face destul de usor.

Poate ai vreo cunostinta sau ruda ce poate inmatricula masina pe persoana cu handicap, ca sa scapi de impozit, aceasta fiind singura problema acum daca vrei un Jeep Grand Cherokee cu motor de 5.9 litri. Daca am scapat de Taxa Auto, mai ramane problema taxelor la stat. Dar merita pentru aceasta masina care, la vremea ei, era cel mai rapid SUV de pe planeta.

BMW E39 Seria 5 este considerat de multi cel mai frumos BMW realizat vreodata. Taxa era singurul impediment pentru cineva care isi dorea o asemenea limuzina germana de calitate. Se gaseste si cu motoare de 2.0 litri pe benzina sau motorina, dar si cu motorizari V8 care alearga de rup asfaltul. Ideal este totusi un 2.5 benzina sau un 3.0 diesel.

Toyota Land Cruiser din generatiile mai vechi a fost o masina extrem de buna. Daca nu ti-o permiteai din pricina taxei auto, acum e momentul sa-ti instalezi un asemenea tractor de off-road la tine in garaj. Motoare diesel nemuritoare, consum decent si nicio sansa sa ramai impotmolit pe undeva.

Mercedes-Benz CLK Sport-Coupe era de fapt un hatchback, un raspuns la cel mai urat BMW, modelul compact. Nu a avut mare succes, insa, spre deosebire de BMW, Mercedes a produs masina in aceasta versiune si la generatiile recente. Daca esti tanar si dornic de fiabilitate germana, e timpul sa-ti iei un asemenea exemplar care parca nu se demodeaza.

Opel Vectra OPC, din cauza motorului sau V6 de capacitate mare, avea o taxa auto simtitoare, de cateva mii de Euro, cu care mai bine iti mai luai o masina. Acum, ca nu mai avem taxa, poti sa-ti cumperi aceasta limuzina de 280 cp ca sa-ti plimbi masina in confort, dar sa le dai si rusine celor cu cine stie ce Golfuri GTI sau BMW-uri cu figuri.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram