Unii spun ca este cea mai frumoasa masina din lume. Cert este ca Jaguar E-Type este cu adevarat o masina spectaculoasa, la bordul careia trebuie sa te urci macar o data in viata. Daca mai este si cabrio, dar si echipata cu motorul V12... cu atat mai bine.

Cam greu sa conduci un Lamborghini Miura Cabrio in viata asta, daca ne gandim ca este unul singur existent pe planeta. E vorba de un P400 SVJ Spider cu seria de sasiu 4808 si care ii apartine acum unui colectionar din Paris. Se spune ca valoreaza peste 10.000.000 de dolari aceasta masina...

Dar putem mai degraba sa conducem un BMW E30 Cabriolet, in varianta M3. O masina care nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar care cu acoperisul coborat arata senzational si care, parca, te imbie sa o duci la o plimbare spre litoral. Sau, de ce nu, pe autostrazi mai bune, spre vest.

Chevrolet Corvette a fost la vremea sa un muscle-car care se dorea a fi si elegant si stilizat. Spre deosebire de Mustang sau Camaro care exprimau doar muschi, Corvette C1 arata si frumos, era o masina rotunjita si aerodinamica, lucru mai rar intalnit la americani. Oricum, e considerata printre cele mai frumoase cabriolete facute de om.

Revenim putin la epoca actuala si nu avem cum sa trecem cu vederea un Mercedes-Benz S Class decapotabil pe care il poate cumpara oricine azi direct din reprezentanta. Evident, cu un cost aparte, de peste 100.000 de Euro. Insa asemenea masini vor ramane eterne si se pare ca au o valoare care, in timp, va crest.

Daca vrei sa experimentezi mersul cu barca, dar pe asfalt, ai nevoie de... un vapor. Un Cadillac Eldorado, de exemplu. O masina uriasa, care ocupa 4 locuri de parcare, foarte indragita de Elvis si nu numai. O masina in care te simti plutind pe un nor, traind visul american.

Cel mai pur Ferrari care exprima fara doar si poate filosofia marcii este celebrul F355. Iata ca el a fost facut si intr-o versiune Spider, in care arata absolut fabulos. Nu conteaza ca pentru 1000 de kilometri parcursi trebuie sa scoti 10.000 de dolari pentru costuri de intretinere, ci conteaza doar cum arata masina asta.

Cord este o marca ce nu mai exista de foarte multe decenii, insa masinile produse de acesti americani sunt azi de colectie si foarte apreciate. De exemplu, modelul 810 Phaeton poate fi admirat si in colectia Ion Tiriac din Bucuresti, asa ca, daca nu o poti conduce, macar sa o vezi in carne si oase.

Delahaye este o marca frantuzeasca disparuta, dar care este considerata de multi cunoscatori drept marca cu cele mai frumoase masini construite vreodata. Aceasta din imagine, carosata de Figoni et Falaschi, arata fabulos. Peste inca 500 de ani va fi la fel de moderna si atragatoare.

Am lasat la final o masina ceva mai... obisnuita. Daca nu ai recunoscut-o, iti spunem noi ce este. E vorba de un ARO Spartana, o masina mica de teren cu motor de Dacie. Dar in care te simti una cu natura, te simti liber si dornic de aventura. Poate putin imbibat de motorul de benzina, dar cu siguranta vei putea sa simti si frumusetea naturii.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram