Lansat pe piata acum 30 de ani, primul BMW M5 a reusit sa franga cateva inimi. De fapt, succesul modelului bavarez de inalta performanta a fost atat de mare, incat multi aspira la o viata alaturi de el chiar si in ziua de astazi.

Daca in prezent aproape orice companie auto respectabila are in oferta (cel putin) cate o masina de familie cu veleitati sportive, situatia statea complet diferit la mijlocul anilor '80.

BMW renunta insa in 1984 la seriozitatea tipica germanilor si aduce in cadrul Salonului desfasurat la Amsterdam un Seria 5 echipat cu motorul de 3.5 litri de pe supercarul M1.

Modelul cu pricina raspundea la numele de M5 si avea aceleasi performante precum un Ferrari sau un Lamborghini al vremii. Fara a face totusi rabat de la calitate, spatiu sau confort.

Numai 2.191 de astfel de super-sedanuri au fost asamblate manual la fabricile bavareze, si mai putine fiind cele care au ajuns pe mana specialistilor Dinan pentru un plus de cai putere.

Exemplarul scos la vanzare de americanii de la Exotic Classics se inscrie in cea din urma categorie, un alt secret de-al sau constand in faptul ca... ei bine, se afla in cautarea unei noi case.

Dar inainte de a te grabi sa dezbati pretul de 44.900 de dolari, permite-ne sa mentionam ca masina are '88-ul ca an de fabricatie si a parcurs pana in prezentaproximativ 231.120 de kilometri.

Asa cum se poate observa si in fotografiile atasate anuntului, iconicul BMW M5 E28 ne intampina in cazul de fata alaturi de o combinatie clasica de exterior, plus interior de culoare neagra.

Iar jantele din aliaj pe 16 inci, tapiteria din piele sau scaunele fata cu reglare electrica sunt doar cateva dintre elementele cheie ale exemplarului scos la vanzare de americanii de la Exotic Classics.

Nu lipsesc din cadrul listei cu dotari ce insotesc masina bavareza nici sistemele deservofrana sau servodirectie, aerul conditionat, pilotul automat sau radio-ul AM / FM fiind si ele prezente in peisaj.

Singurul detaliu important pe care nu il stim despre acest BMW M5 E28 modificat de Dinan sunt, in mod surprinzator, modificarile pe care le-a primit de la Dinan.

Stim, in schimb, ca propulsia este asigurata in continuare de o unitate I6 de 3.5 litri, ceea ce inseamna ca meniul cu pricina nu include si o crestere a capacitatii cilindrice a motorului.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram