Daca te-ai intrebat vreodata de ce teroristi si armate de gherila din toata lumea utilizeaza Toyota Hilux, raspunsul este unul singur: fiabilitatea. Sunt masini japoneze facute cu simt de raspundere, care nu te lasa niciodata in drum. Fara indoiala, un Hilux este printre cele mai rezistente vehicule de pe planeta.

Micul Citroen 2CV este si el o masinarie interesanta si rezistenta. Pentru ca a fost facuta special cu gandul la peisajul rural, la drumuri fara asfalt si la incarcaturi uriase. Adica masinutele astea mici erau gandite sa reziste la alergatura prin noroaie si pietre, in timp ce la bord se gaseau 5 persoane cu tot cu bagaje.

Daca ar fi sa alegem un Audi cu care sa ne petrecem restul vietii fara batai de cap, acela ar fi un A8 din prima generatie. Cu a sa caroserie din aluminiu, cu piesele montate manual si motoare de cea mai buna calitate, un A8 din prima generatie este printre putinele exemple de inginerie nemteasca moderna facuta la cele mai inalte standarde.

Americanii au facut si ei cateva automobile nemuritoare, rezistente precum un tanc. Este cazul generatiei ZJ de Jeep Grand Cherokee, o masina cu punti rigide, o mecanica supra-dimensionata si motorizari pe cat de simple, pe atat de performante. Cu siguranta, un Grand Cherokee ZJ este o masina fiabila si foarte dura.

Mercedes-Benz este prezent in acest top cu mai multe modele. Pentru ca pana nu demult, faceau automobile bune, rezistente, cu piese de o calitate incredibila, masini care nu se stricau niciodata. De aici face parte si SUV-ul G Class, construit inca de la prima generatie cu o mecanica de tanc.

Honda a fost de cand lumea o fabrica de vehicule fiabile. De fapt, Honda a fost pana in anii 2000 un sinonim cu fiabilitatea. Deoarece masinile facute in Japonia erau atat de bine gandite, incat pur si simplu nu se strica nimic, niciodata la ele. Si Civicul care apare si in Fast and Furious face parte din aceasta categorie, o masina "bulletproof" care nu te lasa niciodata la greu.

Un alt Mercedes-Benz construit ca un tanc este Balena, adica celebrul W140. O limuzina exceptionala, pe cat de spatioasa, pe atat de confortabila si impunatoare. Totul era asamblat manual, iar piesele erau intotdeauna mai mari decat strictul necesar, tocmai pentru ca sa reziste in timp. Nu degeaba si azi, dupa 25 de ani de la fabricare, inca mai circula destule astfel de modele pe strazi...

Pe langa Mercedes, si Toyota este o marca asociata cu fiabilitatea. Land Cruiser este printre cele mai bine vandute SUV-uri premium din lume, datorita mecanicii foarte bune, a unei electronici fara defect si a unor performante in off-road uimitoare. Cine vrea un tanc la bani mai putini decat un G Class, trebuie sa-si cumpere un Land Cruiser!

BMW a facut cateva modele nemuritoare, fiabile si extrem de bine construite. Aici am incadra generatia E39 de Seria 5, dar mai ales Seria 7, generatia E38. O limuzina care la acea vreme a venit in premiera cu cateva lucruri la nivel mondial: faruri cu xenon si sistem de navigatie. Insa pe langa tehnologie, masina era fabricata manual, iar fiecare element era indelung testat. Exista si azi masini de aproape 20 de ani vechime la care nu se aude nici musca in interior, niciun panou de usa nu scartaie, si motoarele sunt la fel ca din fabrica, silentioase si echilibrate.

Daca insa ar fi sa alegem un singur castigator in topul nostru dedicat masinilor nemuritoare, care pur si simplu nu vor sa se strice, am alege Mercedesul Cobra, adica W123. O masina care aproape a dus la falimentul companiei germane, deoarece uzina se incapatana sa construiasca niste automobile perfecte, cu o mecanica simpla si rezistenta, cu motoare simple, cu putine piese in miscare, ce ajungeau sa reziste chiar si cate 2 milioane de kilometri. Fara doar si poate, Mercedes-Benz W123 este o masina facuta ca un tanc, nemuritoare.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram