Peugeot 1007 a fost o masina... diferita. Adica avea doua usi glisante, ce parea la inceput interesante, dar ulterior s-au dovedit a fi inutile. Erau grele, masina era grea, costa foarte mult si accesul pe bancheta din spate... abia se facea. Nu degeaba mai nimeni nu a cumparat-o si productia a incetat imediat dupa aparitia sa.

Renault Latitude nu a fost neaparat o masina proasta. Ci una extrem de anosta, poate cea mai anosta masina din cate au fost fabricate vreodata. Un sedan care nu s-a bucurat de succes tocmai din cauza aspectului sau care te lasa indiferent. Dupa esecul Latitude, Renault a schimbat foaia si a venit cu o alta identitate vizuala.

Simca 1307 a fost o masina frantuzeasca vanduta sub diverse embleme, inclusiv Chrysler. Tehnologie antica, frane de bicicleta, mecanica din anii '40 si un aspect absolut odios. Cu siguranta, este una din cele mai proaste masini frantuzesti construite vreodata.

Renault Le Car este numele pe care l-a avut Renault 5 in Statele Unite si Canada. Si chiar daca noi, europenii, suntem mari fani ai lui R5, mai ales varianta Turbo, per total automobilul a fost o... petarda. Zero siguranta, zero frane, zero spatiu si zero fiabilitate. Unde mai pui, zero pret de revanzare.

Matra Simca Ranchero a fost o struto-camila a anilor '80. Pare o masina de teren, nu-i asa? Ei bne, doar pare, pentru ca avea numai 2 portiere si tractiune fata. In plus, era mai mica decat pare la prima vedere si motorizarile erau dintre cele mai demodate si gurmande de la acea vreme.

Citroen Xantia era masina tipic frantuzeasca a anilor '90, intr-o perioada in care fiabilitatea nu era cuvantul cheie al francezilor. Adica era o masina foarte buna, extrem de buna, atunci cand mergea. Ceea ce se intampla destul de rar, mai ales daca masina depasea 50.000 de kilometri si apareau probleme la suspensii, directie si electrica.

Renault Vel Satis s-a vrut a fi un fel de monovolum premium. Insa francezii au inghesuit in masina asta atata tehnologie si electronica, incat au transformat o masina de familie intr-un vulcan de probleme. Vel Satis este un Renault problematic pe partea de electronica, nu degeaba are azi un pret de nimic.

Peugeot 807 a fost un monovolum de familie cu 7 locuri care s-a vandut si sub numele de Fiat Ulyse sau Lancia Phedra. Si cum italienii nu prea le au cu fiabilitatea, nici francezii nu excelau in acea vreme, s-au gandit sa se uneasca si sa faca o masina foarte proasta. Cu multa electronica ce se strica mereu, cu motoare diesel pline de probleme si cu o tabla care ruginea mai repede ca o Dacie 1310 lasata in ploaie.

Citroen AX, o masina subcompacta de dimensiuni mici, se dorea a fi un rival pentru Clio, Fiesta, Polo sau Corsa. Dar nu a reusit sa faca fata, pentru ca Citroen nu a fost capabil sa realizeze un automobil sigur, fiabil si ieftin. In schimb, a oferit exact opusul: o masina cu zero siguranta, stricacioasa cand ti-era lumea mai draga si supraapreciata.

Peugeot 607 a fost unul din cele mai rasunatoare esecuri ale marcii cu leu in frunte. Au realizat o limuzina spatioasa, confortabila, dar nu prea au pus accent pe electrica si finisaje interioare. Motoarele, in special cel de 2.2 HDI, erau bune, dar erau cuplate la cutii automate proaste si aveau interioare care dupa primii kilometri facuti incepeau sa scartaie.

Подпишись на наш Telegram-канал