In postarea trecuta despre motociclistii idioti care nu au alta treaba decat sa mearga cu 200 la ora fiind un pericol urias pentru pietoni si nu numai, aduceam aminte de un loc in care se strange lumea in week-end. Iata care sunt principalele 3 locuri pline de masini si motoare vineri si sambata seara.

1. Rondul de la stadion

In capatul strazii Maior Coravu de langa stadionul National, seara de seara se aduna lumea ca intr-un loc de socializare, un fel de 'sezatoare' de pe vremuri. Miercuri seara vin de obicei multi motociclisti, iar vineri si sambata se strang o multime de masini, peste 50 la numar. Ce fac oamenii aici? Nimic interesant. Se dau jos din masini, discuta, se mai uita la motoare, mai da vreunul cate un burnout spre disperarea locatarilor din blocul inalt, stau pe banca cu sticla de bere sau suc la picior si sparg seminte. Adica este un loc monden in care lumea se strange cand e vreme bunicica ca sa stea la taclale, nimic mai mult. Si atata timp cat locatarii nu sunt deranjati, politia nu-si face aparitia. Tin minte ca odata cand eram si eu acolo cu masina, au venit cateva masini si motociclete de politie si au amendat toti soferii prezenti acolo. Chipurile, este intersectie si nu ai voie sa stationezi.

Problema mea? Cocalarii si jegosii care lasa in urma lor un munte de gunoaie si coji de seminte. Prieteni dragi, daca gura voastra nu poate sta fara floare si bostan, vino de acasa cu o cutie goalad e carton si scuipa acolo. Desi, nimeni nu te pune sa spargi seminte de plictiseala... Cat despre zecile de cutii de bere si suc pe care le gasesc sambata dimineata in rond, chiar e asa de greu sa le arunci la gunoiul care sta cuminte pe stalp la o distanta de 5 metri fata de masina ta?

2. La Biblioteca

Cel mai nou loc de adunare al pasionatilor este in parcarea noii Biblioteci Nationale, de pe Splaiul Unirii, vizavi de Tribunal. Aici se aduna multi pasionati de pe forumuri monomarca, cum ar fi posesorii de BMW E34, BMW E39, Renault Clio si asa mai departe. Insa vineri si sambata seara, parcarea devine neincapatoare, fiind plina de masini, motoare si lume de toate felurile. Partea buna de aici este ca blocurile sunt ceva mai departe si orice teribilist care vrea sa le arate femeilor ca stie sa faca un burnout nu deranjeaza prea tare. Pentru ca, stiti si voi, cam in fiecare seara trebuie sa faca unul pe nebunul...

Aici, aceeasi problema ca si la Rond: multi spargatori de seminte care lasa in urma lor munti de jeg. Aici insa se mai prezinta si cativa cocalari bulgaresti cu pisicute, chipurile, 'stance' si tobe sport care au grija sa dea maneaua la maxim. Momentan, aceste specimene sunt rare si populatia lor trebuie tinuta sub control.

3. Piata Victoriei

Cel mai vechi si cel mai cunoscut loc in care se aduna lumea seara este in parcarea de la Piata Victoriei. De obicei, vineri si sambata se aduna aici mai multa lume, dar mai ales motociclisti. In ultimele luni, masinile au cam migrat de aici spre cele doua locuri mentionate mai sus, probabil ca nu sunt destule locuri de parcare. Sau ca este multa politie in zona, cine stie, si nu au deloc spatiu de miscare. Oricum, se pare ca in curand aici va ramane un loc de adunare dedicat motociclistilor mai mult decat soferilor, ceea ce nu este deloc rau. Am observat ca, in ciuda uscaturilor din padure care fac pe nebunii si pleaca in tromba sau se apuca sa faca ilegale de la semafor, motociclistii sunt destul de educati si bine crescuti: nu o sa vezi motociclisti in combinezon spargand seminte ca floraresele sau motociclisti care lasa in urma lor gunoaie.

Acum, pe final, sa va spun si o parere. E foarte bine ca lumea se aduna si inca este impartasita pasiunea asta pentru masini, tuning si motoare. Inainte, lumea se aduna la Pescarus, in parcare la Herastrau si in diverse parcari de Supermarketuri. Lumea s-a schimbat insa si acum sunt mai frecventate locatiile de mai sus, mai centrale, mai goale si mai incapatoare. Si daca lumea prezenta seara de seara in aceste locatii ar avea putin respect fata de ceilalti, totul ar fi perfect. Nu cred ca un cocalar care lasa in urma lui doua galeti de coji de seminte si cutii de bere in mijlocul drumului face la fel si acasa la el. Asadar, nu uita sa lasi curat in urma ta cand mai vii la sfarsit de saptamana in aceste locatii destinate pasionatilor auto.

Tu ce locuri frecventezi cand te vezi cu prietenii pasionati de masini?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram