Crearea Rat Rod-urilor in Statele Unite a devenit o chestie banala. Dar acest Rat Rod numit Monstrous, este neobisnuit pentru faptul ca e bazat pe coupe-ul magnific englez Jaguar E-Type. Totul a inceput cu faptul ca Richard Fairbairn a gasit ramasitele abandonate de E-type SII 2+2. Este greu de imaginat ceea ce a facut Richard sa cumpere aceasta galeata de suruburi, pentru ca corpul nu avea nici usi, nici capota si interior. Dar chiar si atunci stia ca va face un hot rod!

Initial, Richard a vrut sa faca un auto-Frankenstein pe carcasa masinei Reliant Scimitar. Dar apoi a intalnit pe Mike Hill din Survivor Customs. El a fost cel care a insistat cu privire la achizitionarea de Jaguar E-Type.

Sub capota lui Monstrous E-Type este ascuns BMW M50B25 cu 6 cilindri. Cand el a fost nou la inceputul anilor '90, producea 189 CP si 245 Nm cuplu.

Din punct de vedere de design - Richard a refacut bara de carenaj, a schimbat orificiile luminilor, a adaugat o umflatura mare pe capota si a acoperit corpul cu un strat foarte durabil de lac pentru iahturi. Ca un bonus, masina a primit mai multe suduri decorative speciale, aluzie la cusaturile lui Frankenstein.

Lucrarile la Monstrous E-Type s-au finalizat cu instalarea jantilor de otel si scaunelor de la Lotus Elise si sistemul de evacuare de motocicleta. Legat de acest proiect parerile vor fi ambigue. Ne place, dar voi ce credeti? A meritat sa isi bata joc de legenda?

Подпишись на наш Telegram-канал