Mitsubishi Outlander PHEV, versiunea hibridă a SUV-ului nipon, este disponibil pe piaţa din România. Modelul are un sistem de propulsie compus din două motoare electrice şi un motor 2.0 benzină, iar acumulatorii sistemului hibrid pot fi încărcaţi de la o priză normală (cu condiţia să fie de 16A).

Cel mai important avantaj ţine de posibilitatea rulării în regim strict electric, bateriile litiu-ion de 12 kWh asigurând o autonomie maximă de 52 km şi putând fi încărcate şi de la o sursă externă (încărcarea normală durează circa 5 ore, iar în modul de încărcare rapidă se asigură un nivel de încărcare de 80% în doar 30 de minute).

Consumul mediu de carburant pentru primii 100 de kilometri este de numai 1.9 litri, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 44 de grame pe kilometru.

Sistemul de propulsie hibrid plug-in combină două motoare electrice (de câte 60 kW) cu un generator (tot de 60 kW) şi cu un motor termic pe benzină (de 2,0 litri şi 120 CP), iar transmisia nu are demultiplicare, ci doar o singură treaptă şi un ambreiaj multi-disc în baie de ulei. Tracţiunea 4WD beneficiază de funcţie ”LOCK”, controlul fiind asigurat de un sistem care preia caracteristici atât de la citadina electrică i-MiEV, cât şi de la sportivul Lancer Evolution.

În modul ”hibrid serie”, cele două motoare electrice sunt responsabile pentru propulsia maşinii, în timp ce motorul termic este activat automat, antrenând generatorul pentru producerea curentului electric în baterii (motorul pe benzină nu are legătură directă cu roţile maşinii, deci solicitarea lui este minimă).
Dacă modul strict electric se poate folosi până la maximum 120 km/h, iar puterea maximă conjugată a celor două motoarele electrice de tracţiune este de 82 CP, în modul hibrid serie se adaugă şi puterea maximă de 82 CP a generatorului antrenat de motorul termic, astfel încât Outlander PHEV se poate baza pe 164 CP în condiţii de acceleraţie maximă în modul ”hibrid serie”

Preţul noii variante Mitsubishi Outlander PHEV porneşte de la 45.496 euro (valabil pentru echiparea de bază Intense, în timp ce echiparea superioară Instyle reclamă 49.588 euro).

Подпишись на CARAKOOM в Telegram