Raliul Iaşului DUNLOP, programat în perioada 3-5 octombrie, este a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Dincolo de lupta cu secundele şi de adrenalina specifică unei curse, ieşenii vor avea parte de câteva evenimente create special pentru ei. Astfel, în colaborare cu restaurantul Orange Club, organizatorii au pregătit pentru spectatorii ieşeni trei locaţii de unde se poate urmări pe viu întrecerea piloţilor, asezonată cu o mâncare tradiţională românească, gătită la ceaun sau pe grătar, chiar în faţa oamenilor. Este vorba despre trei locaţii în care ieşenii vor putea mânca fasole cu cârnaţi la ceaun gătită pe loc, carne pe grătar sau mici. Nu vor lipsit vinul fiert şi ţuica fiartă şi nici băutura energizantă Monster, firmă aflată pentru prima data la o etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Cele trei locaţii în care spectatorii se pot bucură de acest festin culinar sunt Cioca Boca, platoul Mădârjac şi Râpa Galbenă.

La Cioca Boca se ajunge foarte uşor, de la ieşirea din satul Hadâmbu, se pot parca maşinile la 1 kilometru distanţă, după care va puteţi deplasa pe jos 300-400 de metri, pentru a alege locaţia în care aveţi o vizibilitate foarte bună şi unde va puteţi înfrupta din toate delicatesele enumerate mai sus. Atenţie: se poate intra pe probă cel mai târziu cu 60 de minute înainte de ora primei maşini oficiale.

La Platoul Mădârjac, poziţia pentru spectatori nu este afectată de traseul Raliului şi de programul de închidere a circulaţiei. Aici se poate ajunge la fel de simplu: de la primul pod din Podu Iloaiei se face la stânga spre Popeşti şi Mădârjac, iar din Popeşti urmând indicatorul la stânga către Mădârjac. Traseul conduce exact în zona organizata ca şi loc pentru spectatori în care se regăseşte bucătăria românească, iar spectatorii pot ajunge şi pot pleca oricând, fără a fi restricţionaţi de programul raliului. Tot la Popeşti mai este un loc de interes, regruparea de 2 ore, organizată în curtea şcolii, vizavi de Primărie şi acolo atât spectatorii, cât şi sportivii vor avea posibilitatea să-şi petreacă cele două ore degustând mai multe produse culinare marca Orange Club.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram