Fiat Albea este masina la volanul careia nu vei vedea decat mosuleti sau babute. Oameni care au cumparat-o de noua, pentru ca nu doreau Logan, care au ingrijit-o si care au dus-o doar la reprezentanta. Asta cand mergea, ca doar e un Fiat...

Renault Koleos din prima generatie este un SUV extrem de urat care se conduce si foarte prost, avand o tendinta de supravirare si ruliu exagerate. Dar este atat de urat, incat e condus doar de pensionari care nu prea au vazut bine ce au cumparat... La Baile Olanesti, una din 10 masini este Koleos.

Vezi tu azi vreun tanar la volanul unui Daewoo Nubira? Niciodata! Ci doar batranei care au masina de cand era noua, ingrijita bine, curata si parfumata, eventual cu o husa din bile de lemn pe scaun. Si o palarie de paie pe capacul de la portbagaj.

Mercedesul E Class W210 a fost o masina foarte reusita la vremea ei. Dar acum o mai conduc numai cei varstnici, care tin la vehiculul propriu si pe care nu ii deranjeaza ca este acum o sugativa de bani. Sansele sa vezi la volanul unui "ochelarist" un bunic sunt destul de mari!

Skoda Felicia inca mai exista pe strazile din Romania. Si o conduc in general babute amuzante carora le ia circa 3 ore sa faca o parcare laterala. Si care isi lipesc scaunul de volan, ca sa ajunga la pedale. Felicia a fost primul produs post-comunist de succes si pentru multi a ramas si singura masina.

Ford Fusion este un fel de Fiesta... mai de teren. Cam cum este un Sandero Stepway fata de un Sandero normal. Si a fost cumparat de cetatenii care au dorit la bani putin sa gaseasca o masina multivalenta, cu care sa mearga fara emotii si iarna, dar sa aiba si spatiu pentru carat cartofi.

Nu o sa vezi multi tineri care conduc un Mitsubishi Lancer. Pentru ca tinerii stiu ca Lancer nu exista decat in varianta EVO. Adica un Lancer obisnuit este urat cu spume, are motoare jenante de 1.6 litri si consum mare, iar orice cunoscator va rade de tine. Motiv pentru care, media varstei clientilor de Lancer non-EVO este cam de 65 de ani.

Suzuki Splash este alegerea preferata de bunicutele vitezomane. Este o masinuta hazlie, mica, simpatica, cu un nume care li se potriveste. Dar nu este suficient de cunoscuta si atragatoare incat sa o conduca o fata de aproximativ 20 de ani. Cat despre barbati, nici atat...

Hyundai Accent este Loganul iubitorilor de masini coreene. A fost un model foarte reusit si foarte fiabil acest Accent al anilor 2000, iar din acest motiv a ramas in dotarea multor bunici dornici de deplasari la Calimanesti-Caciulata.

Kia Sportage este azi o masina foarte frumoasa si atragatoare. Dar generatia veche din poza arata ca o cizma de cauciuc. Era printre cele mai ieftine SUV-uri ale anilor 2000, asa ca multi pensionari care pe vremuri nu au prins un ARO, au luat un Sportage.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram