Se spune ca un set de jante bine ales schimba complet aspectul unei masini. Asadar, nu este deloc de mirare ca fiecare tuning incepe cu inlocuirea acestui detaliu. Mare grija insa la design-ul pe care il alegi: schimbarea despre care iti vorbeam mai sus poate fi si in rau.

La mare cautare sunt, de asemenea, si modificarile aduse spoilerelor fata si spate. Fie ca vorbim despre o simpla completare a design-ului existent - cu o prelungire sau doua flaps-uri, de exemplu - sau o bara nou-nouta, ei bine... orice modificare este binevenita.

Si daca tot ai terminat cu spoilerele fata si spate, de ce sa nu 'cosmetizezi' putin si pragurile? O alta idee, atunci cand vine vorba despre 'tunarea' profilului lateral al masinii consta in praguri proeminente, plus aripi supradimensionate, bineinteles.

Intre un design discret si unul tipator trebuie sa alegi inclusiv la momentul cumpararii unui eleron. Desigur, daca si numai daca esti indeajuns de norocos ca industria tuningului sa se si fi preocupat cu crearea unui pachet de modificari pentru modelul tau.

Tuningul pentru motor este un alt capitol care merita toata atentia ta. Si in acest caz putem discuta despre imbunatatiri variate, de la banala optimizare a unitatii de control pana la adaugarea unor kit-uri turbo sau bi-turbo si, de ce nu, inlocuirea internelor.

Sistemul de evacuare este urmatorul pe lista elementelor tehnice de schimbat. Cele mai scumpe dintre acestea ofera, pe langa sunetul fioros pe care il cautai cu disperare (sau nu), inclusiv un plus in drept cailor putere si chiar un minus in dreptul greutatii

Mai multa putere pe care sa o tii sub control? Salvarea vine uneori chiar de la producatorii auto, sub forma unor discuri carbon-ceramice. In cazul in care modelul tau nu se regaseste pe aceasta lista exclusivista, poti cauta solutii pe la Brembo, AP Racing etc.

Asemeni unui set de jante bine ales, o suspensie mai joasa schimba complet aspectul unei masini. In plus, alegerea setarii corecte are un impact major, pozitiv, inclusiv la nivelul manevrabilitatii. Mai ramane doar dilema coilovere versus perne de aer.

Inainte de a te apuca sa vezi ce faci cu scaunele, trebuie sa te gandesti bine la ce vrei sa faci cu masina. Nu intotdeauna se cere o inlocuire a celor existente cu unele de tip scoica, care sa-ti sparga plamanii. Uneori te poti limita la o tapiterie custom, cu detalii contrastante.

Daca nu ai fost indeajuns de norocos pentru ca modelul tau sa vina din fabrica alaturi de un sistem audio Bang & Olufsen, ei bine... atunci afla ca inca exista numeroase companii dornice sa instaleze multiple difuzoare si display-uri in masina pe care o conduci.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram