E o intreaga alta lume acolo.

In aceasta lume, o tara a imbratisat asa mult off-road ca acesta a devenit o comoara nationala, adaptata pentru mii de utilizari diferite. Utilitare, vagon de familie, masina militara, ce vreti voi. In S.U.A., acest vehicul este Jeep Wrangler.

Acum, imaginati-va ca Wrangler a evoluat nu numai in SUA, dar si in Europa de Est. In Romania, ARO a inceput sa produca masini in finalul anilor '50, adaptand designurile GAZ. In 1972, producatorul comunist a avut nu numai un design cu totul nou, cel 24, dar in curand au fost pregatiti sa exporteze designul in Europa de Vest.

24 este, de asemenea, incredibil de confuz. O privire la pagina de Wikipedia va dovedi ca acesta a fost vandut in nenumarate variante. Pentru a face lucrurile chiar mai interesante, cele mai reusite versiuni ale 24 sunt de mai multe ori cele exportate. (Acestea fiind spuse, cel facut pentru Nicolae Ceausescu a fost albastru si incarcat cu crom.)

Acesta a fost in cele din urma chiar si restructurat pentru a fi vandut in Statele Unite mai tarziu in 2006. The Cross Lander 244X ar fi fost un concurent lui Land Rover Defender cu pretul redus, dar chiar si dupa ani de dezvoltare si investitii, aceasta nu a mers. Aparent, 24 a fost incredibil off-road, desi "construirea" si "calitatea" au fost doua concepte care nu au ajuns inca in Romania.

Portugalia, Spania, Italia si Germania au primit off-roader, dar sub numele Portaro, Hisparo, ACM si, uh, ARO. Franta l-a primit, de asemenea.

Sub capota din Romania, cel putin la inceput, a fost un Renault cu 4 cilindri, dar din moment ce ... sa spunem doar ca a fost alimentat de o multime de motoare diferite, de la benzina la motorina, si chiar cateva variante Cosworth aruncat inauntru pentru buna masura. Nu glumesc: 24 a vazut motoare din Volkswagen, Ford, Isuzu, Toyota, Nissan, Volvo, Daewoo, si Daihatsu in plus fata de cele doua mentionate mai sus. Plus cateva motoare de la Perkins, Pegaso si Ebro.

Mai intelegeti ceva?

Ei bine, a fost, de asemenea, un ARO 10, un vehicul putin mai mic decat 24, dar conectat acestuia; dupa ce a fost eliminat, versiuni mai mici lui 24 au fost redenumite in 10. Acest 1999-ish ARO 10 Super Rally este unul dintre acestea. (este 24 dar este numit 10.) In primul rand dezvoltat cu un 3.0 Ford Cosworth V6 (de unde am nici o idee), versiunea din clipele de mai jos a avut un 3.4-litri Toyota VZ V6, ca poti sa gasesti intr-un 4Runner. Construit de privati, e aparent inca acolo, undeva ...

De ce va deranjez cu acest off-roader? Chestia este ca Super Rally transporta absolut orice -cel putin se pare asa din film. Imaginati-va daca Wrangler a fost elaborat pentru a aborda asfalt si situatii off-road ca acest Super Rally "Raid"-style ARO. Se pare destul de indemanatic, nu-i asa?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram