SUV-ul constructorului de la Mioveni este o masina foarte populara si apreciata, insa asa cum intotdeauna este loc de mai bine, si Duster-ul are cateva capitole pe care le-ar putea imbunatati. Unul dintre acestea este propulsorul. Varful de gama este reprezentat deocamdata de un 1.2 tCe de 125 de cai, insa ce ai zice de un propulsor de 2.0 litri si ceva mai multa putere?

Cel mai recent Volkswagen Passat beneficiaza de o gama de motorizari diversificata, insa daca ne intrebi pe noi, lipseste un propulsor ceva mai potent, pentru clientii europeni care cauta si mai multa sportivitate. Ce spui de vechiul VR6 de 3.6 litri? Suna bine, nu?

Chiar si in echiparea de top care propune un agregat de 2.0 litri TSI, 180 de cai si 320 Nm cuplu, noua Skoda Kodiaq nu este deloc spectaculoasa. Desigur, nu este o masina sport, insa noi credem ca acelasi propulsorul de 2.0 litri dus in mai multi cai ar putea fi perfect pentru primul SUV pur-sange din istoria cehilor.

Dacia a revizuit de curand modelul Logan, insa in ciuda unor imbunatatiri de bun augur, gama de motorizari a ramas aceeasi. Cel mai puternic Logan trebuie sa se multumeasca in continuare cu numai 90 de cai putere, chiar daca romanii au de unde alege un propulsor ceva mai potent din gama parintelui Renault.

Cu totii ne amintim bolborositul Audi-ului RS4 B7, capatat odata cu propulsorul V8 FSI de 4.2 litri de sub capota. Chiar daca este privit ca un dinozaur dupa standardele din ziua de azi, ne-ar placea sa-l revedem, sa zicem in gama de motorizari al noului RS5.

Mercedes-ul AMG 45 nu poate fi numit o masina slaba, pana la urma propulsorul de 2.0 litri turbo dezvoltand 381 de cai si 475 Nm cuplu. Dar parca tot mai bun ar fi un V6, un 6 in linie sau daca tot visam...un V8?

Multi spun despre Ford-ul Fiesta ST ca este un mini hot-hatch perfect, insa propulsorul de 1.5 litri si 200 de cai putere de sub capota ne cam face sa ridicam din sprancene. Ce ai spune despre o combinatie intre Fiesta ST si Focus RS? Propulsorul de 2.3 litri EcoBoost de sub capota fratelui mai mare ar fi numai bun pentru mini hot-hatch-ul americanilor.

Mazda MX-5 a fost privita multi ani la rand drept "masina sport perfecta", iar acest superlativ i se aplica si noii generatii. Este usoara, are o manevrabilitate buna, iar motorul aspirat natural completeaza perfect pachetul. Dar cum ar suna un motor turbo de 2.5 litri sau chiar un V8 sub capota?

O alta japoneza careia i-ar trebui un motor ceva mai potent sub capota este Toyota GT86. Deocamdata, aceasta ofera un propulsor de 2.0 litri aspirat natural, care dezvolta 200 de cai putere. Pentru unii poate o fi de ajuns, dar fanii cer cu disperare fie o supraalimentare, fie un V6 hibrid.

Majoritatea fanilor constructorului bavarez de automobile apreciaza manevrabilitatea si dinamismul sportivei M2, insa simt ca sub capota ar putea fi ascuns un propulsor ceva mai potent. Unii vorbesc despre motorul aflat pe M4, iar altii de un V8. Tunerii au facut-o, BMW de ce nu vrea nici in ruptul capului?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram