Chiar daca scandalul Dieselgate a inceput sa se raceasca, chiar daca Volkswagen a dat-o cotita in Europa cu rechemarea masinilor cu soft mincinos in service si chiar daca vanzarile continua sa mearga bine, iata ca ultimul raport al autoritatilor germane pune punctul pe i.

Ultimul raport al autoritatilor germane, mai exact German Federal Motor Transport Authority (KBA), spune ca masinile din grupul VAG sunt singurele care au masluit testele de emisii. Asta dupa ce mai multe institutii ale statului au testat diverse modele de la diverse marci, pentru a se asigura ca nu mai exista si alti producatori care vand automobile in Europa cu softuri menite sa pacaleasca testele.

Volkswagen risca acuzatii noi si procese la nivel mondial dupa ce a recunoscut anul trecut, in luna septembrie, ca are masinile diesel dotate cu softuri gandite sa pacaleasca testele de emisii. Acestea faceau ca masina sa polueze extrem de mult in regim de conducere normala, dar atunci cand erau testate, scoteau rezultate conforme cu legislatia.

Cei de la KBA au testat imediat dupa ce scandalul Dieselgate cu masinile mincinoase ale grupului Volkswagen a izbucnit, diverse modele, printre care si BMW, Ford, Opel, Mercedes, Porsche, MINI, Smart, Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Hyundai, Honda, Renault si multe altele. Acestea insa, ne arata raportul preliminar, au iesit cu noxe conforme cu legea. Cu alte cuvinte, Volkswagen si ale sale branduri secundare, Audi, Seat si Skoda, sunt singurele care au fost prinse cu musca pe caciula... Rusinica, ce altceva mai putem spune?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram