Un Ferrari F40 care a iesit pe portile fabricii de la Maranello in anul 1990 este acum de vanzare pentru o suma direct proportionala cu renumele pe care si l-a castigat de-a lungul anilor.

Ferrari-ul F40, masina de legenda a constructorului de la Maranello a fost pentru prima data produsa in anul 1987 pentru a celebra cea de-a 40-a aniversare a Calutului Cabrat. Pe langa faptul ca in acele vremuri era cel mai rapid Ferrari, cel mai puternic si cea mai scumpa masina a vremii, F40-ul a fost si ultimul model care a beneficiat de aprobarea oficiala a "Comandantului" Enzo Ferrari.

Exemplarul care acum isi cauta viitorul proprietar caruia sa ii puna zambetul pe buze a fost fabricat in anul 1990, si figureaza ca un Ferrari Classiche. Exteriorul este finisat in legendara nuanta Rosso Corsa iar clasicele jante cu 5 spite in forma de stea sunt intr-o conditie extraordinara.

Interiorul este unul dintre cele mai bune exemple a unui habitaclu creat special pentru sofer si pentru placerea acestuia de a conduce. Regasim aici volanul in 3 spite, celebrul schimbator de viteze, 3 pedale din aluminiu, un bord simplu, multa fibra de carbon expusa, funiile cu ajutorul carora se deschid usile, frana de mana, si cam atat.

Motorul este cel original de 2.9 litri twin-turbo, V8, capabil de 471 de cai putere. Ceea ce face aceasta masina si mai apreciata sunt kilometrii aratati de odometru: 3218.

Daca in 1987, un Ferrari F40 costa 400.000 de dolari, acum, 29 de ani mai tarziu,aceasta capodopera pe patru roti costa 1.59 milioane de dolari.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram