Dan Constantin a reusit impreuna cu tatal sau ceva demn de admirat. Una este sa modifici o masina si sa o faci mai buna si mai frumoasa, alt lucru este sa faci una de la 0. Cam asta a facut Cristi, un mare iubitor de masini si tehnica de doar 27 de ani, cu acest proiect de Buggy interesant.

Cand pasiunea pentru tot ce are 4 roti atinge cote maxime, nu te mai multumesti cu tunatul sau imbunatatirea unei masini fabricate de altcineva. Ci vrei sa-ti faci propria masina de la 0, dupa planurile si ideile tale, astfel incat sa raspunda cerintelor tale. Cam asa s-a gandit si Constantin Cristian Dan, in varsta de 27 de ani, din Brasov, care, ajutat de tatal sau, a reusit sa faca o masina de tip Buggy.

Proiectul a durat cam un an de zile, de la idee la finalizare. Sasiul masinutei este din teava de otel si aluminiu, cu protectie la rasturnare. Motorul si cutia de viteze au fost demontate de pe un Tico si s-au potrivit de minune. Lucru mai rar, motorul cu injectie a primit la schimb un carburator de Dacie cu care merge excelent. Aceasta schimbare a fost motivata de simplificarea proiectului si a instalatiei electrice, asadar, pentru cresterea fiabilitatii. Buggy-ul a primit o frana de mana mecanica ce actioneaza un disc de frana sudat pe una din planetarele spate, iar evacuarea de Tico a fost pastrata si acum - nu e bine sa poluezi nici daca ai o masina artizanala, nu-i asa?

La interior - desi masina nu prea are deloc interior - a fost montat un scaun sport, dar nu de pe o alta masina, ci de pe un joc arcade cu masini, asa cum gasesti prin salile de jocuri. Rotile montate pe fata sunt de la un stivuitor, iar cele de pe spate, de aproximativ 40 kg bucata, sunt luate de pe o masina de dat zapada, de pe partia din Poiana Brasov.


Vrem sa subliniem un singur lucru: masina este realizata incredibil de curat si de echilibrat. Nu se vad suduri grosolane, adaptari facute aiurea sau sarme care sa tina laolalta masina. Este o lucrare facuta de cineva care se pricepe si care pune accent pe calitate si pe rabdarea de a face un lucru bine facut.


Printre alte modificari si adaptari pe care le regasim pe acest Buggy "made in Brasov", mai aducem aminte de contactul de Dacie, ca doar masinuta are pornire la cheie, loc de depozitare bagaje pe capota motorului montat in spate, faruri, stopuri si semnale, asa cum ii sta bine oricarei masini. Nu stim insa nimic despre suspensii si frane, dar cu siguranta tot un Tico a fost donatorul...


Masina are 45 cp si cantareste numai 350 kg, avand un raport putere/greutate foarte bun. Dupa atata munca si pasiune investite in acest proiect, Cristi se vede nevoit sa vanda masina. Probabil are in minte un proiect si mai mare, si mai interesant, alaturi de tatal sau. Pretul pentru aceasta masinuta numai buna de distractie este de 2500 Euro. Si daca impartim suma la timpul lucrat si la devotamentul celor care i-au dat nastere, este un pret infim.

via 4tuning

Подпишись на CARAKOOM в Telegram