Maserati Biturbo a fost una din tentativele italienilor de a intra pe o piata mai accesibila. Din pacate, rezultatul a fost unul dezastruos, pentru ca Biturbo, desi se voia o masina performanta, era extrem de prost facuta. Motorul V6 de 2 litri era pe carburatie care se strica aproape zilnic, iar puterea mult prea mare, pe care o ofereau cele doua turbo-compresoare, facea ca motorul sa fie predispus la segmentari anuale.

Porsche a incercat in anii '80 sa intre pe o piata mai larga, oferind o gama de automobile ieftine. Din seria 924-944-928, fara indoiala cel mai ieftin si cel mai prost era modelul 924. O masina care nu avea decat sigla de Porsche. In rest, erau piese Audi si Volkswagen, iar sub capota se ascundea un motor de 2.0 litri aspirat care nu oferea niciun fel de performanta.

Nici Jaguar nu a stat prea bine atunci cand s-a gandit ca e bine sa construiasca masini pe platforma de Ford Mondeo. Modelul X-Type era un Mondeo in adevaratul sens al cuvantului, inclusiv la interior si sub capota. Acest model a fost considerat extrem de prost din cauza materialelor ieftine folosite la interior si din cauza ca sigla Jaguar era montata pe niste masini care in proportie de 90% erau luate de la alte modele.

Aston Martin a avut un moment de ratacire atunci cand a cazut de acord cu Toyota sa produca modelul Cygnet. Adica o masina minuscula de oras cu o girla si sigla Aston Martin. Din nefericire, sau din fericire, vanzarile nu au fost cele sperate, deoarece nimeni ar fi vrut un Aston de marimea unui Smart ca sa devina sursa principala a glumelor celor din jur.

Pontiac Fiero a fost o masina interesanta, dar extrem de proasta. Cu motor pozitionat in spate, tractiune spate, caroserie din fibra de sticla si faruri escamotabile, masina promitea sa fie destul de sportiva. Dar nu prea era. Si nici fiabila. In schimb, avand un nume predestinat, mai toate Fiero-urile luau foc atunci cand ti-era lumea mai draga, fara un motiv anume.

BMW E36 Compact nu a fost cea mai reusita masina din lume. De fapt, acest model este considerat cel mai urat fabricat de bavarezi vreodata. Bordul nu era unul ergonomic, proportiile exterioare nu erau cele mai atragatoare si nici motorizarile disponibile. Fara indoiala, modelele compact, atat E36, cat si E46, au fost cele mai nedorite BMW-uri fabricate vreodata.

Ferrari Mondial se pare ca este cel mai prost Ferrari produs vreodata. Nu o spunem noi, o spun proprietarii. Dincolo de faptul ca era un Ferrari ciudat, cu 4 locuri, alungit anormal de mult, fiabilitatea era aproape zero. Motor slab, fara performante, electronica sortita pieirii si un design nereusit fac ca acest Ferrari sa fie considerat rusinea producatorului din Maranello. Oricum, noi nu am refuza un asemenea exemplar...

Подпишись на CARAKOOM в Telegram