În vârstă de 25 de ani, Sebastian Mihai Stoianov spune că graţie pasiunii pentru design auto, concepţie şi creaţie, nu trece o zi fără să-şi transpună ideile pe coli A4.

Sebastian a absolvit Liceul de Arte Plastice, secţia Design, iar următorul pas a fost implicarea mai intensă în domeniu. Aşa se face că din 2010 Sebastian este absolvent al secţiei Design de Produs din cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara. Chiar şi cu un fundal teoretic bine dezvoltat, lucrurile nu au fost deloc uşoare pentru Sebastian, aflat la început de drum.

Proaspăt intrat în zona de design auto, tânărul din Reşiţa s-a confruntat cu dificultăţile ridicate de lipsa de experienţă, neştiind care sunt cerinţele în diverse proiecte şi competiţii de nivel internaţional. Ambiţios din fire, Sebastian şi-a dedicat un an de zile documentării şi studierii domeniului în care abia păşise:
"Am avut ambiţia de a studia şi a mă documenta pentru asta aproape un an de zile (observam "de pe margine" ce se întâmplă), acumulând informaţii despre maşini, despre noutăţile acestora şi despre unele tehnologii mai futuriste". Cu o mai bună înţelegere a mediului în care avea să evolueze, Sebastian a trecut la pasul următor.

Bine pus la punct, Sebastian a început să colaboreze la diferite proiecte şi să participe la competiţii internaţionale de design auto, iar felul în care s-a prezentat a făcut să fie rapid remarcat, lucru care i-a adus o mulţime de premii pe site-uri de specialitate care colaborează cu marile companii auto: GrabCad, Local Motors, CarDesign sau DesignBoom.

Visul lui Sebastian este să lucreze într-un centru de design auto, dar ne dezvăluie că "până va sosi ziua aceea eu desenez în continuare şi pun suflet, adaug diverse stări emoţionale în fiecare concept nou pe care îl realizez, de la simple schiţe de idei până la un produs final de prezentare şi sper ca într-o bună zi să prindă viaţă conceptul la care visez, schiţând pe o simplă foaie albă".

sursa Promotor

Подпишись на CARAKOOM в Telegram