Opel Astra Bertone este una din cele mai populare automobile cu o caroserie coupe din Romania. Cu motoare care ofera puteri de pana la aproape 200 cp, acest Coupe este succesorul celebrei Calibra. Si cum preturile unor masini decenta sunt cuprinse intre 2000 si 4500 de Euro, nu e de mirare ca sunt multi fani de Bertone, in special ai variantelor Turbo.

Hyundai Coupe este o masina destul de atragatoare, printre cele mai interesante facute de coreeni din sud. Chiar daca a fost vanduta exclusiv cu tractiune fata, Coupe-ul, cunoscut din jocul NFS si sub numele de Tiburon, a avut motorizari destul de bune. Cea mai puternica varianta fiind motorizarea V6 care oferea 174 cp.

Volkswagen Corrado a fost si a ramas una dintre masinile noastre preferate. A fost un model sportiv, cu multa tehnologie, inclusiv primul eleron automat, si care s-a bucurat de motorizari puternice, chiar si de 190 cp in varianta VR6. Azi poti cumpara un Corrado VR6 pentru mai putin de 3000 de Euro in stare buna.

Honda Civic Coupe, o masina celebra din primul film al seriei Fast and Furious, este o varianta demna de luat in seama pentru cineva care nu vrea sa cheltuie peste 5000 de Euro. Sub capota gasim chiar si un motor V-Tec de 1.8 litri cu 180 cp, ceea ce nu este deloc de lepadat. Cat despre aspect, acesta este unul care ne place chiar si azi.

Fiat Coupe este una din cele mai frumoase coupe-uri din anii '90. Semnat de Pininfarina, acest model a fost pe cat de aerodinamic, pe atat de sportiv. Varianta motorizata cu un 2.0 turbo cu 20 de supape producea 220 cp, destul de mult pentru acum 20 de ani, insa fiabilitatea specifica italienilor, a transformat aceasta masina intr-un esec de vanzari. Azi, un Fiat Coupe incepe de la 1000 de Euro si nu depaseste 3500 pentru un model excelent.

Mercedes-Benz CLK, acea masina care, odata ce are lasate toate geamurile laterale, nu detine niciun stalp de sustinere a plafonului, este o varianta de masina cu 2 portiere destul de cautata. Oricat de bune au fost masinile la vremea lor, din pacate, pentru ca au fost conduse de tot felul de specimene, sunt cam obosite si e greu sa gasesti una perfecta la bani putini.

Toyota Celica este o masina sport-coupe care a precedat actualul GT-96. Ultima generatie de Celica, cea din imagine, nu a avut motorizari asa puternice ca vechiul model, si nici tractiune 4x4, dar chiar si asa, iubitorii de JDM-uri le vor aprecia. Si vor plati pentru o masina turbo pana la 4500 de Euro.

Saab 9-3 Coupe este o masina destul de rara, dar extrem de spectaculoasa. Suedezii au stiut mereu sa faca masini, mai ales sportive, iar acesta este un exemplu bun. Cu motoare turbo chiar si de 230 cp, prima generatie de 9-3, vanduta si in caroseria Coupe, a fost un succes urias. Un asemenea automobil se vinde azi cu un pret cuprins intre 4000 si 5000 de Euro.

BMW E46 Coupe nu mai are nevoie de nicio prezentare. Fara doar si poate, aceasta este cea mai intalnita masina cu doua portiere din Romania. Fiabile, elegante, luxoase si puternic motorizate, chiar si cu 230 cp in varianta fara sigla M, aceste modele au facut istorie si inca circula pe strazi in numar destul de mare. Un E46 Coupe decent costa circa 4000 de Euro.

Ford Cougar s-a produs intre 1998 si 2002 si era o masina coupe cu tractiune fata care trebuia sa se numeasca Probe, fiind o noua generatie. Insa in final masina a primit un nume nou. Cougar avea disponibile doar doua motorizari: de 2 litri si de 2.5 litri. Motorul cel din urma era un V6 care oferea 170 cp. Un Cougar costa in Romania de la 2000 de Euro in sus inscris in tara noastra, sau de la 2000 de Euro in jos inmatriculat in Bulgaria.

Подпишись на наш Telegram-канал