Volkswagen Golf 2 era una din cele mai populare masini de alergatura la inceputul anilor 2000. Erau foarte misto Golf-urile GTI cu motor 1.8 si 16 supape, dar si variantele G60. Fara indoiala, aceste Golfuri erau printre cele mai populare prezente la curse legale sau ilegale.

Ford Sierra RS Cosworth era acum mai bine de 15-20 de ani una din cele mai tari masini pe care le puteai vedea la curse. Numai numele iti spunea ca e vorba de o masina puternica, rara, iar cand o vedeai in toata splendoarea, cu toate acele elemente aerodinamice si eleronul urias, nu mai stiai cum sa ajungi acasa mai repede ca sa cauti un poster cu ea.

Printre masinile japoneze la curse si la intalnirile pasionatilor din oras se remarcau mai multe Toyota Celica. Erau masini puternice si usor de modificat, cu motorizari de 2.0 litri aspirate si tractiune fata, dar unele versiuni mai rare erau si turbo, de 201 cp si cu tractiune integrala.

Volkswagen Corrado a fost si inca a ramas unul din cele mai frumoase si reusite produse ale uzinei germane. Corrado a fost pentru multi dintre noi masina suprema, cea la care am visat mereu. Cu motor VR6, G60 sau doar un 2.0 16V de 150 cp, acest Corrado parca nu si-a pierdut nici azi farmecul sau aparte de masina sportiva.

Cand la linia de start aparea o Honda CRX, lucrurile deveneau tensionate. Micul pocket-rocket cu motorul de 1.0 litri aspirat ce putea urca pana la 8500 rpm era spaima curselor ilegale. Mai ales daca era varianta V-TEC de 160 cp.

BMW E30 Ursulet a fost masina cea mai populara masina de la cursele anilor '90. Nu exista seara fara alergaturi de Ursuleti pe Magheru, evenimente fara burnout-uri sau videoclipuri cu liniute fara acest model de masina. Initial, cei mai tari aveau motorul de 2.5 si 170 cp, dar ulterior pasionatii au montat versiunile de E36 sau chiar unele motoare turbo.

Opel Vectra A si B au fost niste masini foarte populare in randul cursantilor din Bucuresti, atunci cand la inceputurile acestei pasiuni se venea cu sufletul, nu cu portofelul. Tin minte ca era o Vectra galbena 4x4, cu motoru turbo de Calibra, care cand eram eu pustan mi se parea cel mai tare OZN din lume.

Dupa E30 a urmat Pisicuta, o masina care acum ni se pare banala prin trafic. Dar in anii '90 si la inceputul anilor 2000, cei cu mai multi bani isi cumparau generatia E36, care la acea vreme era considerata moderna si foaret sportiva. Mai ales ca exista si versiunea M3, de care fugeau toti la curse cand se punea problema de o cursa corecta.

Atunci cand aparea unul din putinele Nissan-uri 300ZX la Pescarus, unde se aduna lumea pe vremuri, acum vreo 15 ani, se facea liniste si toata lumea mergea buluc la masina. Era un fel de muscle-car japonez, cu motor twin-turbo si aspect de Ferrari pe care nu indraznea nimeni sa-l provoace la o liniuta mica la Baneasa.

Insa nicio masina nu imi starneste mai multe amintiri ca un Opel Calibra. Erau multe Calibre si prin oras, tunate, modificate, cu tobe sport, dar si la cursele legale sau ilegale. De fapt, cred ca erau la fel de multe Calibre ca si Ursuleti. Insa putine erau cu motorizarea 2.0 Turbo si tractiune 4x4, majoritatea fiind cu motorul 2.0 aspirat si 150 cp. Acum, o Calibra costa cat o Dacie veche, iar o versiune turbo este imposibil de gasit.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram