Un cadou de care s-ar bucura oricine este acest volan la scara 1:1, o replica realizata in cel mai mic detaliu, cu butoane functionale, volan intalnit pe masina de Formula 1 McLaren MP4-27. Cum ar arata asa ceva intr-o vitrina, intr-un birou sau la tine in sufragerie? Problema este insa pretul: cam 2000 de Euro. Oricum, o fractiune din cat ar costa volanul adevarat.

Un alt cadou senzational pe care ni l-am dori de Craciun este acest robot de pornire a motorului, mai ales acum, in prag de iarna, cand ne lasa acumulatorul. Cyntur JumperPack Mini este un robot de dimensiunea unei carti, incape in buzunar, si poate porni motorul masinii fara probleme. Pentru ca are o capacitate uriasa de 250 de amperi la pornire, datorita unui acumulator pe litiu. Acesta poate fi utilizat si pentru incarcarea telefoanelor sau a tabletelor. Pretul? Numai 105 dolari, o pomana am putea zice.

Un cadou mai ieftin este pentru pasionatii de machete si nu numai. Un set LEGO Ferrari F40 care iti da posibilitatea sa construiesti celebra masina de la zeri. Chiar daca nu esti copil, acest set special cu siguranta iti va face placere sa-l montezi. Intregul set costa doar 99 de dolari, insa placerea va fi nepretuita.

Urmatorul cadou le este dedicat pasionatilor de motorsport. E vorba de un kit de racire a corpului atunci cand stai in combinezonul de curse, pe timp de vara, si mori de cald in masina fara aer conditionat. Cei de la CoolShirt iti propun un sistem de racire bazat pe circulatia apei reci printr-un furtun ce strabate tricoul. Ingenios, nu-i asa? Pretul este de numai 215 dolari pentru intregul set, destul de putin daca te gandesti ca beneficiezi de racire proprie cu apa, dar fara sa te uzi...

Cel mai inedit cadou ar putea sa fie masinuta aceasta. Dar nu este o macheta ca oricare altele. Ci este o replica de Ferrari 312PB la scara 1:3, perfect functionala. Un pasionat, am putea spune nebun, a petrecut 20.000 de ore de lucru ca sa o realizeze. A facut motorul cu 12 pistoane de la zeri, functional, cu transmisie manuala, ambreiaj si toate cele. Adica este o masina 100% utilizabila, perfecta pentru condus, realizata in cele mai mici detalii identica cu cea originala. Dar este o singura problema: nu exista om atat de mic pentru a o conduce. Cat despre pret... acesta ramane necunoscut.

Daca iti plac si ceasurile, dar si masinile, atunci trebuie sa ai unul din cele 1000 de ceasuri de mana fabricate de compania elvetiana Tag-Heuer pentru McLaren. E vorba de McLaren by Tag Heuer MP4-12C, un ceas care ne aduce aminte de masinile de competitiei. Cadran din carbon, ecran din cristal, mecanism Dubois de precizie si materiale de inalta calitate. Nu degeaba, acest ceas costa cam cat o masina noua: 11.187,5 Euro.

Daca ai vreun prieten care detine o masina electrica, cu siguranta s-ar bucura de acest incarcator wireless auto. Adica in loc sa bagi cablul masinii in priza, duci masina pentru incarcator si acesta incarca acumulatorul fara sa intre in contact cu el. Din pacate, acest incarcator Plugless este disponibil doar pentru cateva modele de pe piata momentan. Insa nici pretul nu este tocmai prietenos: 1540 de dolari.

O alta nebunie de cadou este acest motor in miniatura, dar perfect functional. E vorba de motorul Conley Stinger 609, cu 8 pistoane in V, de 100 cmc capacitate, perfect de montat pe diverse machete premium. Varianta aspirata are cam 5.5 cp si cea supra-alimentata are cam 9 cp. Cam putin, daca ne gandim ca pretul este de 8257 dolari pentru cea mai ieftina varianta, nu?

Ne-am cam saturat de drone care zboara peste tot in vazduh. Asa ca de ce sa nu ne luam o drona care merge pe asfalt si chiar face salturi inalte? Cei de la Parrot au facut asa ceva, o drona care se conduce chiar si prin telefon, numita Jumping Sumo. Iar pretul sau, de numai 160 de dolari, o face chiar o afacere buna pentru cineva care doreste sa faca un cadou. Apropo: camera video este inclusa!

Chiar daca am vazut mai devreme o macheta LEGO de numai 99 de dolari cu care ne-ar placea sa ne jucam, chiar daca suntem trecuti de 30 de ani, urmatorul cadou cu siguranta nu ne-ar displacea deloc. Insa e vorba de o macheta produsa de specialistii de la Amalgam, perfectionati in machete de lux. O macheta Bugatti 57G Tank, o masina istorica din 1936, la scara 1:8, facuta in cele mai mici detalii posibile, duse la rangul de arta. Nu degeaba pretul pentru acest cadou pe care l-am dori cu totii de Craciun sub brad este de 6350 de lire sterline... Adica mai mult decat pretul unui Logan nou.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram