O masina pe care i-o poti da unui ignorant care habar nu are de unde se deschide capota motorului este Audi 200. A fost fabricata ca un tanc, a avut motoare fiabile chiar si performante, dar si tractiune Quattro. Numai benzina sa bagi in ea si, din cand in cand, sa-ti aduci aminte sa treci printr-un service pentru a schimba uleiul.

Nissan Patrol, rivalul de temut al Toyotei Land Cruiser, a fost o masina extrem de robusta. Punti rigide, roti mari, mecanica de crucisator, facuta cu simt de raspundere direct in Japonia. Doar sa te urci si sa mergi unde vezi cu ochii.

Volkswagen Golf Mk4, cu motorizarea SDI de 1.9 litri, a fost si inca este o masina rezistenta pe care o pot conduce soferii care nu merita masini. Adica acei soferi care nu stiu decat sa dea cheie si sa plece, fara sa-i intereseze de masina. Motor diesel aspirat, fara turbo... pur si simplu nu are ce sa cedeze.

Mercedes-Benz W124 a fost printre ultimele masini de genul asta, supra-dezvoltate, supra-construite, care te tineau o viata. Urcai in masina si multi ani uitai ce inseamna sa detii un autoturism. Dai cheie si pleci oriunde, oricat, oricum. Motoarele 3.0 TD au fost dementiale si extrem de fiabile.

Suzuki Samurai, precursorul lui Jimny, a fost o masina de off-road foarte apreciata. Pentru ca avea punti rigide si un motor economic, de numai 1.3 litri. Suspensii cu foi de arc sau elicoidale, mecanica simpla si multe alte avantaje, toate iti permiteau sa circuli cu un Samurai zi de zi si mult timp sa nu bagi niciun ban in ea.

BMW E34 a fost o masina cu adevarat fiabila. Toate motoarele, inclusiv cele diesel, au fost extrem de reusite. Multe asemenea masini au la bord peste 500.000 de km si inca rezista. Tabla groasa, articulatii supra-dimensionate, cutii de viteze exceptionale si o dinamica impecabila. Cine vrea sa uite ca are masina, sa-si ia un E34.

Toyota Celica, masina sport-coupe a producatorului japonez, a fost o masina foarte fiabila. A fost construita cu tractiune fata sau AWD, chiar si cu motoare de 2.0 litri turbo si 205 cp, fiind folosite si la raliuri. Oricum, variantele de strada au fost masini foarte fiabile, cu motoare fara moarte si mecanica extrem de performanta pentru acea vreme.

Mercedesul Cobra nu mai are nevoie de nicio prezentare. Adica este, poate, cea mai fiabila masina facuta vreodata. O masina gandita sa te tina toata viata, pentru totdeauna, deoarece nu avea ce sa cedeze. Din pacate, astfel de masini raman doar in amintirea noastra...

Una din cele mai rezistente japoneze fabricate vreodata este Honda Legend. O limuzina premium cu motor V6 de 3.2 litri care a inspirat chiar propulsorul de pe Honda NSX, cu mecanica de ultima generatie si o sumedenie de dotari. Cert este ca Legend, chiar si din prima generatie, era o masina rezistenta, un tanc japonez caer manca milioane de kilometri.

Volkswagen Passat VR6 din prima generatie a fost un autoturism rezistent, in care te urcai si plecai unde vedeai cu ochii fara griji. Genul acela de masina cum azi nu mai exista, in care te sui si o hartanesti, o chinui si o alergi, fara sa simta cel mai mic deranj.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram