Locul 1 (si pe buna dreptate) se duce la Infiniti QX80, un monstru de masina cu motor V8 de 5.6 litri. O masina tipic americana: puternica, uriasa si mare consumatoare de benzina. Si daca la confort, dotari si performante au mai nimerit-o, la aspect... nu prea. Zici ca este un IMS de pe vremuri, cel putin, din fata.

Pe locul 2 americanii au pus Kia Sportage. O masina destul de populara in Romania, dar cu o parte frontala... cel putin, controversata. Unii spun ca seama ca SUV-urile Porsche, altii o iubesc si altii sunt nehotarati. Ca noi.

Fiat 500L nu este o masina frumoasa. Pentru ca este un 500 obisnuit care a mancat prea mult fast-food. Proportiile nu sunt cele care trebuie, nici inaltimea, nici ampatamentul, pare ca totul a fost facut doar sa mai inghesuie doua usi in plus. Si nici nu prea e SUV, desi el crede ca este...

Jeep Cherokee este un alt SUV considerat de americani urat din cale afara. Si suntem de acord. Zici ca seamana cu un calorifer. Daca in trecut, Cherokee era un model patratos, anost si banal, dar care era facut cu gandul la treaba si la off-road, acum nu prea mai este clar cui ii e destinat acest SUV.

O alta masina care nu se regaseste in Europa este Lexus LX570. Adica rivalul direct al lui Infiniti QX80 mentionat mai devreme. Tot un monstru cu motor V8 si tractiune 4x4, dar care, din fata, pare a fi o gura de Predator. Stiti voi, monstrul acela din film care avea o mandibula cu 4 articulatii...

BMW X4 nu este o masina chiar urata. Am condus-o si noi si ne-a placut. Insa americanii o considera urata prin comparatie cu X6. Care, odata ce s-a micsorat si a schimbat numarul din 6 in 4, a devenit putin mai prost proportionata cu un fund tesit, de parca ar fi dat cineva cu putere in marsarier si a lovit un zid. Noua ne place oricum.

Mercedes-Benz GLE Coupe au inceput sa fie numeroase si pe strazile din Romania. Probabil cumparate de cei care s-au saturat sa aiba un BMW X6 ca toata lumea. Si nu putem spune ca este urata. Insa primeste puncte multe la alt aspect: este urata prin prisma faptului ca este un X6 la indigo. Niciodata nu ajuta sa fii o replica in loc de original...

Tesla Model X nu pare sa fie un SUV la prima vedere, avand o garda la sol mult mai mica decat cea a unui Logan. De fapt, de asta este si considerata urata: ca nu aduce deloc a masina Sport-Utilitara. Daca spuneau ca au lansat un monovolum sau un hatchback, nimeni nu spunea ca e urata. Dar ca SUV... nu seamana.

Volkswagen Atlas este un SUV de mari dimensiuni dedicat pietei americane. O masina mare, greoaie, care se misca precum o balena pe uscat. Si care, la aspectul exterior, nu prea are nimic interesant. Din spate, cel putin, zici ca te uiti la un SUV patratos din anii '

Bentley Bentayga este cel mai scump SUV din lume. Asa ca isi permite sa fie cum vrea el, frumos sau urat. Noua nu ni se pare foarte urat, desi unele aspecte ar mai putea fi imbunatatite, mai ales din laterale. Insa americanii sunt ca e urat cu spume. Si, daca ne uitam cateva secunde la Alfa Romeo Stelvio, de exemplu, dupa care la Bentayga, o sa ni se para si noua ca e mai urat ca noaptea..

Подпишись на CARAKOOM в Telegram