Volkswagen Golf GTI Clubsport S este masina FWD care detine in prezent recordul de timp pe Nurburgring. Este dotata cu un motor de 2.0 litri care produce 310 cp, destul incat sa accelereze pana la 100 km/h in 5,8 secunde.

Noua generatie de Honda Civic Type-R se bucura de un propulsor turbo de 310 cp obtinuti dintr-un motor de 2.0 litri. Masina accelereaza in 5,7 secunde pana la 100 km/h si atinge 270 km/h viteza maxima.

Cele mai puternice masini cu tractiune fata sunt insa in America. Lincoln MKZ are un V6 twin-turbo de 350 cp, ceea ce o face sa fie printre cele mai puternice automobile cu tractiune fata din lume.

Acura RLX este o alta masina de pe piata Statelor Unite care are tractiune fata si peste 300 cp. Mai precis, 310 cp obtinuti dintr-un propulsor V6 aspirat de 3,5 litri.

Volvo S60 T6 Drive-E este masina suedeza cu tractiune fata si motor 2.0 dotat cu turbo si compresor. Aceasta limuzina se bucura de 302 cp, destul incat familia dornica de siguranta sa poata alerga cu peste 250 km/h.

Tot americanii sunt cei care au posibilitatea sa conduca un Cadillac XTS. O limuzina care propune tractiune fata si un motor V6 de 3,6 litri si 304 cp. Poate ca nu e cea mai performanta masina din lume, dar cu siguranta este un... Cadillac!

Lincoln MKS, un model diferit de MKZ prezentat mai inainte, ascunde sub capota un motor V6 de 3,7 litri care ofera 304 cp pentru varianta cu tractiune fata. Cine vrea ceva mai mult, poate opta pentru un propulsor Ford de 3,5 litri EcoBoost cu 365 cp, dar disponibil doar pentru varianta AWD.

Chiar daca iti vine greu sa crezi, celebrul Chevrolet Impala nu are tractiune spate, asa cum ii sta bine unei masini americane cu pedigree, ci are tractiune fata. Iar motorul de 3,6 litri V6 produce 305 cp. Poate ca nu suficient ca sa concureze cu un Type-R, dar destul incat sa fie in top 10 cele mai puternice masini FWD.

Nissan Maxima, o masina exceptionala pe care o comercializeaza Nissan in Statele Unite, se vinde cu un motor V6 de 3,5 litri care ofera 300 cp. Din pacate, aceasta 'nava-amiral' a marcii nu este disponibila si in Europa...

Buick Lacrosse vine in varianta standard dotat cu un V6 de 3,6 litri care ofera 304 cp. Cam acelasi motor ca si la celelalte americance prezentata mai devreme. Asta inseamna un singur lucru: daca pentru noi, europenii, motorizarile V6 de peste 300 cp ni se par mari, se pare ca la americani acestea sunt cele mai... mici.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram