Iti mai aduci tu aminte de Mercedes-ul GLE63 AMG Coupe? Ei bine, acum uita tot ce stiai despre rivalul BMW-ului X6 M! Explicatia o gasesti chiar in randurile urmatoare.

Livrat la pachet alaturi de un V8 bi-turbo de 5.5 litri si 557 de cai putere, noul Mercedes GLE63 AMG Coupe ocupa un loc fruntas in topul celor mai potente SUV-uri (coupe sau nu) ale momentului. Introducem in meniu si o acceleratie de la 0 la 100 kilometri pe ora care se realizeaza in doar 4.3 secunde, iar concluziile sunt cat se poate de clare: rar se va intampla sa fii depasit la semafor sau pe autostrada.

Nu vrei sa iti asumi niciun fel de risc? Ei bine, atunci te vei bucura sa auzi ca germanii de la Mansory au pregatit un pachet de 840 de cai putere pentru automobilul de inalta performanta din Stuttgart. Tratamentul cu pricina aduce multiple imbunatatiri la nivelul sistemelor de admisie si racire a aerului, respectiv evacuare a gazelor, propulsorul in opt cilindri alegandu-se inclusiv cu doua turbine crescute in dimensiuni.

Drept urmare, o crestere spectaculoasa ne intampina si in dreptul cuplului maxim, care numara acum nici mai mult, nici mai putin de 1.150 Newton-Metri - asta inseamna un plus de 450 Nm comparativ cu versiunea standard. Curios de cum a evoluat timpul din spatele ecuatiei 0 - 100 km/h? Acest detaliu ramane pentru moment un mister, germanii de la Mansory preferand sa anunte in schimb ca valoarea caracteristica vitezei de top: 295 km/h.

Asadar, nu este deloc cazul sa te miri ca suspensia a coborat cu aproximativ 30 de milimetri, iar caroseria s-a ales cu diverse elemente aerodinamice realizate din fibra de carbon. Programul de tuning destinat noului Mercedes GLE63 AMG Coupe se incheie in cele din urma cu pielea in doua culori ce acopera absolut fiecare particica a interiorului - asta daca nu cumva ornamentele din fibra de carbon au fost mai rapide si i-au luat-o inainte.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram