Ford a produs modelul RS200 si in varianta de strada, pentru omologarea acestui automobil in WRC. Dintre versiunile de sosea, in total 200 construite, de unde si numele acestui automobil de senzatie, numai 24 de masini au fost numite Evolution. Una din ele este acum scoasa la licitatie pentru o suma exorbitanta.

Ford a construit modelul RS200 intre 1984 si 1986, pentru omologarea acestui model in grupa B din WRC. Daca 176 de masini aveau motorul de 1.8 litri turbo care oferea 250 de cp in versiunea de strada, alte 24 de masini au fost putin imbunatatite. De fapt, au fost mai mult imbunatatite si numite Evolution. Iar prima modificare a inginerilor a fost inlocuirea motorului de 1.8 litri cu unul de 2.1 litri, tot in 4 pistoane, tot turbo, dar care avea puteri cuprinse intre 550 si 800 cp...

Una din aceste 24 de exemplare produse de fabrica cu niste puteri colosale este acum de vanzare in curtea celor de la RM Sothebys. O masina construita de Ford, de divizia de performanta, care a iesit pe usile uzinei cu 600 cp. Pentru ca, cine avea bani suficienti, isi putea comanda un Ford RS200 standard, dar care putea sa primeasca tratamentul similar cu cel al unei masini de raliu. Este si cazul acestui exemplar cu seria de sasiu 213, o masina de strada, dar cu motor de 600 cp, care atinge 100 km/h in doar 2 secunde!

Ford RS200 are motorul central, tractiune integrala, caroserie din fibra de sticla si o multime de dotari speciale pentru performanta: scaune sport, volan sport, cutie manuala cu 5 trepte si centuri in 4 puncte. Automobilul care este acum scos la vanzare, fabricat in 1985, a fost cumparat initial de un afacerist american, dupa care a schimbat vreo 2 maini ale altor colectionari si in cele din urma a sfarsit in Marea Britanie. Oricum, in lunga sa viata, aceasta masina incredibila a reusit sa adune pe kilometraj doar 430 de kilometri originali.

RM Sothebys va scoate aceasta masina la licitatie in cadrul evenimentului de pe Amelia Island, pe 12 martie, alaturi de alte automobile scumpe si rare. Aceasta masina, pentru ca este doar una din cele 200 fabricate si una din cele 24 modificate in uzina pentru a avea puteri uriase, ar putea avea un pret castigator cuprins intre 475.000 si 675.000 de dolari. Cert este ca o asemenea masina cu greu mai poate fi gasita, in special in stare originala de strada, deoarece majoritatea au fost transformate ulterior in automobile de raliu si distruse in accidente. Oricum, ne asteptam ca masina aceasta sa depaseasca pretul estimat, asa cum s-a intamplat in trecut cu exemplare rare.

Подпишись на наш Telegram-канал