250.000 de lire sterline este suma ceruta de celebrul pilot si cascador american pe acest Ford Fiesta care ascunde aproximativ 600 de cai putere sub capota. Ai visat dintotdeauna sa ai parte de propriul moment Gymkhana ori sa participi la competitiile de rally si rallycross din lumea intreaga?

In cazul in care raspunsul tau este unul afirmativ, iar singurul lucru care iti lipseste il reprezinta materialul de concurs, ei bine... avem noi solutia. Sau, mai bine zis, Ken Block are solutia, celebrul pilot si cascador american scotand la vanzare unul dintre pretioasele sale automobile. Vorbim, mai exact, despre Ford-ul Fiesta Hybrid Function Hoon Vehicle folosit atat la realizarea seriei Gymkhana, cat si in competitiile de rally si rallycross. Masina in cauza are la baza un exemplar Ford Fiesta WRC si ascunde sub capota o motorizare turbo de doi litri modificata pentru 600 CP.

Cutia de viteze este una de tip Sadev Rallycross, suspensia provine de la Reiger, iar sistemul de franare poarta semnatura specialistilor Brembo. Alte detalii demne de mentionat includ diferential spate modificat, ECU Cosworth, dar si display MDF sau scaune Recaro omologate FIA.

Dupa cum precizam si anterior, Ford-ul Fiesta HFHV scos la vanzare de Ken Block are un pret pe masura: 250.000 lire sterline sau, daca vrei, circa 322.000 euro. Ferrari F12 Berlinetta, Lamborghini Aventador LP700-4, Rolls-Royce Ghost in versiunea cu ampatament marit sau Bentley Mulsanne Speed sunt primele exemple de masini pe care le poti cumpara cu aceeasi bani care ne vin in minte. Asadar, ce sa fie oare?

Подпишись на наш Telegram-канал