Un american, mare fan al Seriei 5 E39 si-a construit propriul break de performanta pornind de la un 540i. Masina isi cauta acum un nou proprietar pe un bine-cunoscut site din Statele Unite ale Americii, iar licitatia se incheie in mai putin de trei zile.

Generatia E39 a fost inlocuita de controversatul E61 in anul 2003, insa chiar si dupa 14 ani si 3 generatii mai tarziu, primul Seria 5 cu motor V8 sub capota pentru versiunea de performanta M ocupa un loc special in inimile fanilor constructorului bavarez de automobile.

BMW oferea la acea vreme o gama larga de motorizari pentru cele doua configuratii de caroserie (Sedan si Touring), insa in ciuda insistentelor fanilor, nu a dezvoltat niciodata o versiune M Touring. Dar asta nu inseamna ca nu exista pasionati care si-au construit singuri o astfel de masinarie.

Printre acestia se afla si un american care si-a dorit mai mult pentru 540i-ul sau Touring din 2001. Masina a trecut printr-un lung si complex proces de tuning, in urma caruia a primit pachetul exterior, interiorul si mai ales propulsorul si transmisia unui exemplar veritabil M. Asadar, sub capota se afla unitatea S62 V8 de 4.9 litri, capabila de 400 de cai putere. Partea si mai buna este ca dealer-ul care vinde acum masina a facut cateva reparatii notabile la capitolul tehnic.

Din meniu mai face parte un sistem de evacuare custom, un set de arcuri H&R care reduce si mai mult garda la sol, jante originale de M5 imbracate in anvelope Michelin Pilot Super Sport si un interior complet imbracat in piele bicolora, cu toate sistemele si butoanele functionale. In ciuda acestor imbunatatiri, franele au ramas stock, acesta fiind de altfel singurul "defect" (daca ii putem spune asa) al acestui BMW M5 Touring.

Masina isi cauta acum un nou proprietar pe un bine-cunoscut site din Statele Unite ale Americii, iar licitatia se incheie in mai putin de 3 zile. Pretul a ajuns la 22.500 de dolari, iar cel mai probabil aceasta va fi suma finala pentru care va putea fi luata acasa.

Подпишись на наш Telegram-канал