Weekendul 21 - 22 februarie aduce unul dintre cele mai importante evenimente auto ale inceputului de an, colectionarii de modele clasice din lumea intreaga fiind invitati in Marea Britanie pentru o licitatie plina de surprize istorice.

In cazul in care o Lancia Delta Integrale HF Turbo Martini 5 nu este chiar ceea ce-ti doresti - sau, pur si simplu, nu ai suficienti bani pentru achizitionarea unei astfel de bijuterii, licitatia pregatita de britanicii de la Silverstone Auctions pentru weekendul 21 - 22 februarie propune si alte autoturisme legendare, precum un BMW M3 E30 Evo II.

Fabricat in urma cu mai bine de doua decenii si jumatate, in anul 1988, exemplarul din cazul de fata se afla la al treilea sau proprietar, pe cand numarul kilometrilor parcursi se cifreaza la 147.000. In plus, tot conform anuntului de vanzare, masina a fost revopsita recent (in 2012, mai exact) in nuanta Nogaro Silver, iar ceasurile de bord schimbate la 125.000 km.

In ceea ce priveste pretul de achizitie, britanicii de la Silverstone Auctions spera sa obtina pe acest BMW M3 E30 Evo II undeva in jurul a 38.000 - 42.000 de lire sterline, o suma corecta daca tinem cont ca doar 500 de astfel de bucati au fost construite. Nu trebuie totusi sa uitam nici de cei 220 CP ai motorului aspirat de 2.3 litri care, impreuna cu greutatea scazuta, ofera senzatii de neuitat.

Daca vine totusi vorba despre aspectul vizual, nu multe sunt automobilele ce se pot lauda cu un design mult mai reusit decat cel al masinii bavareze. Iar vestea buna este ca, pe langa faptul ca atrage toate atentia asupra sa, kitul aerodinamic atasat caroseriei - si compus din spoilere restilizate, plus eleron de dimensiuni generoase, contribuie din plin si la o serie de performante aerodinamice remarcabile.

Indeajuns insa cu vorba. Se spune ca o fotografie face mai mult decat o mie de cuvinte, asa ca sa ne mutam atentia catre imaginile ce surprind acest BMW M3 E30 Evo II in toata splendoarea sa.

Подпишись на наш Telegram-канал