Un Lotus Cortina fabricat la mijlocul anilor '60 si restaurat complet acum circa un deceniu si jumatate a fost scos la vanzare in Marea Britanie pentru suma de 57.995 de lire sterline.

Nu doar germanii de la Opel au apelat la un moment dat la ajutorul specialistilorLotus pentru a scoate pe piata o super-versiune de motorizare a unei banale masini de familie.

O idee similara au avut si americanii de la Ford, care au cerut sprijinul inginerilor faimosului producator britanic de automobile sport pentru a da nastere unei variante extrem de speciale a modelului Cortina.

Ei bine, unul dintre celebrele exemplare Lotus Cortina rezultate in urma colaborarii dintre cele doua companii anterior mentionate este acum de vanzare in Marea Britanie.

Iar in ciuda celor cinci decenii trecute de la fabricarea sa, el arata ca nou. Poate si pentru ca a fost trecut printr-o restaurare completa in urma cu aproximativ 15 ani si, in cazul in care te intrebai, 14.845 kilometri.

Lasand in urma acest aspect, ne mai ramane de precizat de faptul ca la nivelul caroseriei in doua usi avem de-a face cu o nuanta impecabila de alb, contrastata de accente verzi.

Cabina masinii americano-britanice mizeaza, in schimb, pe negru, pasagerii acestui Ford Cortina ajuns pe mainile specialistilor Lotus bucurandu-se inclusiv de diferiteinsertii de piele, respectiv accente de lemn.

Acum referitor la departamentul tehnic, cei care se gandesc sa adune bani pentru automobilul in cauza trebuie sa stie ca sub capota lui se regaseste o unitate de 1.557 centimetri cubi.

Ramanand in zona banilor, 57.995 de lire sterline este suma pe care clientul va fi nevoit sa o scoata din buzunare pentru a se bucura de seviciile acestui exemplar. Tot pe aici se invarte si un Nissan GT-R la mana a doua...

Подпишись на CARAKOOM в Telegram