Havana este un adevărat muzeu pentru amatorii de automobile. Pe străzile capitalei cubaneze circulă modele care în Statele Unite mai stau acum doar în muzee.

Modele ca Dodge, Buick-uri, Cadillac-uri sau Chevy Impala cu mai bine de 60 de ani vechime, defilează mândre pe străzile Havanei. Fie că sunt folosite ca taxiuri sau doar ca mașini personale, automobilele sunt o adevărată plăcere pentru privirea oricărui muritor și un paradis pentru colecționari.

Cifra oficială a mașinilor clasice care circulă pe șoselele din Cuba se apropie de 60.000, dar conform surselor neoficiale acestea sunt mult mai multe. Cifrele mai spun că una din opt mașini cubaneze a ieșit pe piață înainte de 1960 și aparține firmelor americane Ford, Chevrolet, Cadillac, Chrysler sau Packard. Din păcate, multe dintre automobile nu mai au piesele clasice și proprietarii lor au făcut improvizații.

De ce sunt așa multe mașini clasice?

Legea auto cubaneză prevede că numai vehiculele care datează dinaintea revoluției lui Castro (1959) pot fi vândute la liber, pentru alte modele costurile ajung și până la 200.000 de dolari.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram