Mr. Bean isi scoate la vanzare vechiul Mercedes
Automobilul a fost construit manual de Porsche
Sub capota se ascunde un motor V8 de cinci litri

Rowan Atkinson, actorul din spatele indragitului Mr. Bean, isi scoate la vanzare vechiul Mercedes 500E. Asamblat manual la inceputul anilor '90, de Porsche, automobilul german ofera un benzinar cu opt cilindri in V.

Recunoscut in lumea intreaga pentru umorul sau, Rowan Atkinson este, in acelasi timp, un mare iubitor de masini. Actorul din spatele indragitului Mr. Bean nu are nici pe departe colectia auto a lui Jay Leno, dar primeste tot respectul nostru pentru faptul ca a detinut un McLaren F1.

Totodata, dupa spusele celor de la Silverstone Auctions, britanicul mai are prin garaj si un Mercedes 500E din anul 1993, de a carei asamblare manuala s-au ocupat specialistii Porsche. Si de aceasta va scapa insa in curand, cu ocazia unei licitatie programate pentru sfarsitul lunii februarie.

La momentul de fata nu exista niciun fel de informatie referitoare la valoarea modelului german de inalta performanta, anuntul de vanzare al sedanului cu motor V8 de cinci litri si 326 CP oferind, in schimb, detalii pretioase cu privire la numarul de kilometri parcursi. Doar 80.500.

Daca mai conteaza, acesta nu este chiar primul Mercedes 500E cumparat de Rowan Atkinson. Ba din contra: actorul din spatele indragitului Mr. Bean a mai detinut un astfel de automobil in anii '90, pe care l-a achizitionat de nou dupa cum au reusit sa afle cei de la casa Silverstone Auctions.

Exemplarul din cauza de fata a ajuns pe mainile britanicului in 2015, cucerit fiind de starea ireprosabila per total si, nu in ultimul rand, de prezenta stofei la nivelul scaunelor. Mai bine de 24 de luni de la momentul respectiv, sedanul asamblat manual de Porsche arata in continuare la fel de bine.

Asadar, acestea fiind spuse, reamintim ca vechiul 500E a fost comparat de presa cu un lup in blana de oaie, aspectul cuminte al caroseriei nedand in niciun moment de banuit ca sub capota s-ar ascunde un motor V8. Sprintul pana la 96 km/h in numai cinci secunde venea astfel ca un soc.

In plus, fiind un Mercedes, modelul cu pricina nu ducea nici lipsa dotarilor de lux, printre cele mai interesante numarandu-se si scaunele fata. Cu reglare electrica, functie de memorare a pozitie si chiar incalzire, o realizare extraordinara pentru un automobil construit la inceputul anilor '90.

Подпишись на наш Telegram-канал