Limuzina preferata a dictatorilor din intreaga lume este acum de vanzare in Regatul Unit. Atentie insa: urmatorul Mercedes 600 vine cu un pret pe masura reputatiei sale.

Dimensiunile impozante ale caroseriei, design-ul atemporal si dotarile interioare de top, toate aceste detalii au transformat Mercedes-ul 600 intr-una dintre cele mai spectaculoase aparitii auto ale anilor '60.

Pastrata in productia de serie vreme de aproximativ doua decenii, timp in care de pe portile fabricii au iesit numai 2.677 de exemplare, impresionanta capodopera pe patru roti din Stuttgart continua sa fascineze si in prezent cu caracteristicile sale.

Limuzina germana vine insa cu un pret pe masura reputatiei sale, doritorii avand de scos din buzunare sume ce ating inclusiv 129.950 lire sterline - aproximativ 177.210 euro la cursul zilei de astazi, dupa cum se intampla in cazul de fata.

Construit in anul 1966, subiectul principal al acestei discutii propune o combinatie clasica de exterior albastru metalizat, plus interior complet gri, printre elemente estetice notabile numarandu-se cromul, pielea si, bineinteles, lemnul.

Asa cum te-ai astepta de la o limuzina germana de o asemenea valoare, totul arata si functioneaza fara cusur, cei numai 103.000 kilometri parcursi de-a lungul ultimelor cinci decade vorbind de la sine despre starea acestui Mercedes 600.

Inainte insa de a admira, in toata splendoarea sa, impresionanta capodopera pe patru roti din Stuttgart, tinem sa mai precizam o singura chestiune. O chestiune de care, cel mai probabil, erai deja constient.

Dimensiunile impozante ale caroseriei, design-ul atemporal si dotarile interioare de top de care am precizat si la inceputul acestei prelegeri, toate acestea sunt acompaniate de o motorizare pe masura, cu opt cilindri in V si capacitate de 6.3 litri.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram