BMW a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului 750d, o versiune care impresioneaza in special prin motorul... quad-turbodiesel din dotare.

Iti mai aduci tu oare aminte de zvonurile de la mijlocul verii trecute, care anuntau un motor diesel cu patru turbine in gama BMW? Chiar daca nimeni nu a crezut pe-atunci in ele, ei bine... iata ca acestea s-au adeverit.

Producatorul bavarez a publicat in cursul diminetii zilei de astazi primele fotografii si informatii oficiale ale noului 750d, posesorul unitatii cu pricina. Limuzina din Munchen ofera un total de 400 CP si 760 Nm, valori deloc neglijabile pentru un propulsor de trei litri, cu numai sase cilindri in linie.

O transmisie automata cu opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala completeaza pachetul tehnic si in cazul de fata, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in doar 4.6 secunde.

Versiunea cu ampatament marit are nevoie de 0.1 secunde in plus pentru a reusi aceeasi performanta, insa atat BMW-ul 750d xDrive, cat si BMW-ul 750Ld xDrive sprinteaza pana la 250 km/h. In ceea ce priveste consumul mediu de carburant, el variazaintre 5.7 si 5.9 litri la 100 de kilometri.

Comparativ cu vechiul motor tri-turbodiesel de trei litri, motor pe care il si inlocuieste de altfel, noua motorizare echipata cu patru turbine este nu doar mai puternica cu cinci procente, dar si mai eficienta cu 11%.

Daca este sa ne raportam in schimb la ceea ce regasim pe piata, noul BMW 750d xDrive este cel mai puternic automobil livrat la pachet in compania unui propulsor in sase cilindri alimentat cu motorina. Prima pozitie in clasamentul general este ocupata in continuare de proaspat lansatul Audi SQ7 TDI, care ofera 435 CP si 900 Nm dintr-o unitate V8 de patru litri dotata cu doua turbine, un compresor electric si o baterie de 48 volti.

Подпишись на наш Telegram-канал