Un superb BMW M3 de la sfarsitul anilor '80 si cu numai 13.590 de kilometri la bord a fost scos recent la vanzare pentru fabuloasa suma de 199.990 de dolari.

Lansat pe piata acum mai bine de trei decenii, in cursul anului 1985, primul M3 din istoria companiei BMW si-a croit rapid drum catre inima amatorilor de performanta si senzatii tari.

Insotit de un propulsor aspirat de 2.3 litri si aproximativ 195 de cai putere, vechiul automobil bavarez avea nevoie - de exemplu - de doar 6.9 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 de kilometri pe ora.

Emotiile traite la volan, datorate in mare parte cutiei manuale, tractiunii spate si greutatii scazute, au atarnat si ele extrem de greu in transformarea generatiei E30 intr-o legenda a lumii auto.

Asadar, daca mai luam in calcul si design-ul clasic al caroseriei, nu este deloc de mirare ca anumite exemplare ale modelului din Munchen se vand pentru sume care depasesc 100.000 de euro.

Despre un astfel de BMW M3 E30 este vorba, de altfel, si in cazul de fata, proprietarul vechiului automobil bavarez sperand sa obtina pe el nici mai mult, nici mai putin de 199.990 de dolari.

Potrivit anuntului, respectivul model a parcurs doar 13.590 de kilometri din 1988 si pana in prezent, momentele de odihna petrecandu-si-le intr-un garaj special, echipat cu sistem de climatizare.

Totul este 100% original, inclusiv configuratia usor atipica pentru un BMW M3 din generatia E30, care combina o caroserie de culoare alba cu un interior imbracat partial in piele maronie.

Chiar si asa, ramane in continuare pretul: cu 200.000 de dolari poti achizitiona - mai in gluma, mai in serios, inclusiv trei exemplare BMW M3 de ultima generatie, fiecare cu cateva optiuni bifate.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram