Toyota Romania a declansat o actiune de recall in care sunt incluse 615 masini din modelele Avensis, Corolla si Yaris la care este posibil ca o capsa pirotehnica de la airbag-ul pasagerul din fata sa fi fost asamblata neconform. Toyota anunta recent ca va rechema pe plan mondial 1,7 milioane de masini la care pot fi probleme din cauza unor airbag-uri furnizate de compania Takata.

“Autoturismele afectate care sunt echipate cu airbag pasager fata contin o capsa pirotehnica care s-ar putea sa fi fost asamblata neconform. In cazul declansarii airbag-ului dreapta fata, in urma unui accident, acesta s-ar putea rupe, ceea ce ar putea creste riscul aparitiei unor leziuni asupra pasagerului sau deteriorari de natura termica asupra componentelor interioare care ar putea conduce la aprinderea lor”, se mentioneaza in documentele oficiale.

Toyota trimite scrisori proprietarilor pentru a-i informa despre aceasta campanie si pentru a prezenta autovehiculul la cel mai apropiat atelier autorizat Toyota pentru remedieri gratuite/verificare si in functiie de rezultat, inlocuirea airbagului pasager.

Durata de reparatie este de la o ora pana la 2,5 ore, in functie de model. Actiunea a inceput in data de 11 aprilie 2013 si nu are limita de timp.

Sunt cuprinse modelele Avensis, Corolla si Yaris produse in special intre anii 2000 si 2004.

Cei mai mari patru constructori auto japonezi rechemau in total, pe plan mondial, 3,39 milioane de autovehicule din cauza unor airbag-uri furnizate de Takata, se anunta pe 11 aprilie.

Cele mai multe vehicule erau Toyota, peste 1,7 milioane, si Honda, 1,1 milioane.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Fiat, Mazda, Nissan, Honda, Lexus, Mitsubishi si Renault.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram