Conceptul care a început în 2002, a devenit realitate, deoarece germanii vor prezenta la Salonul Auto Geneva 2013 versiunea de serie a acestui concept în doar câteva săptămâni.


De îndată ce ajunge pe străzi, XL1 cu două locuri va deveni instantaneu cea mai eficientă si cea mai aerodinamică mașina de producție din lume. Varianta de serie a lui XL1 are parte de un sistem de propulsie hibridă care combină un motor diesel TDI de 0,8 l cu un motor electric, și, potrivit oficialilor companiei, consumul mediu teoretic este de 0,9 l/100 km. Așadar, XL1 devine cel mai economic model de serie din lume. Factorii care au ajutat la obţinerea acestei valori a consumului de combustibil sunt greutatea scăzută (795 kg), un coeficient aerodinamic de 0,189 şi un centru de greutate coborât (1.153 mm). Asta îi permite modelului german să ruleze cu o viteză constantă de 100 km/h folosind doar 8.4 de CP.


TDI-ul dezvoltă 48 de CP, în vreme ce unitatea electrică adaugă alți 27 de CP. Totul este asistat de o transmisie automată DSG cu şapte trepte cu o baterie litiu-ion, şi ambreiaj dublu.
Totul acesta va oferi o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 12.7 secunde şi o viteză maximă de 160 km/h.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram