Conceptul inovator Rinspeed MicroMAX a fost dezvăluit inainte de premieră mondială la Geneva Motor Show 2013. Conceptul elvețian MicroMAX estompează linia dintre transportul personal și public, combinând confortul și intimitatea de o masina cu practic și versatilitatea unui tren sau tramvai. 3.7m-lungime Rinspeed MicroMAX are o cabină cu un aspect unic concepută pentru a găzdui un șofer și trei pasageri.


Dar... MicroMAX nu are scaune! Ei bine, de fapt, are un fel de scaune în poziție verticală, atunci când o persoană stă in picioare mai mai mult decât stă jos. Dar asta nu ar trebui să fie o problemă pentru transport urban. Milioane de persoane în lumea în fiecare zi merg la lucru deja in picioare. Aceasta se poate face la fel de ușor într-o mașină în loc de un autobuz.


În această mașina se poate instala filtru de cafea și un frigider, și dispozitive cu conectivitate nelimitata, fie pentru muncă sau de divertisment în timpul deplasărilor.

În fața șoferului se află un touchscreen HD de 19inci care facilitează tehnologia de conectivitate MicroMAX "Urban Swarm". Folosind informații de la alte vehicule conectate și persoane fizice pentru a dezvolta o rețea de mobilitate, sistemul cloud-based poate oferi în timp real sfaturi de navigare și să organizeze pick-up-uri și transferuri pentru persoane în căutare de plimbare.


Alimentarea de tracțiune față Rinspeed Micromax se face cu o baterie litiu-polimer și un motor electric de 130Nm. Conceptul accelereaza de la 0-50 kilometri în 8.0 secunde și viteză maximă este 95 km/h. O încărcare completă a bateriei oferă o gamă de aproximativ 100 km.

Având numai un concept în acest stadiu, Rinspeed spune că MicroMAX ar putea intra pe scară largă de producție în termen de trei ani, dacă există un interes suficient și cererea.

Se estimează că MicroMAX ar costa între 5.000 și 10.000 euro, în funcție de propulsie și caracteristici.

Iată si video oficial:


Подпишись на CARAKOOM в Telegram