A doua generaţie Toyota Auris plusează cu o nouă versiune de caroserie: breakul Auris Touring Sports, care devine şi primul break din Europa având propulsie hibridă electric-benzină. În Europa mai există un break cu propulsie hibridă- Volvo V60 Plug-in Hybrid, dar modelul utilizează un motor diesel. Noul Auris Touring Sports beneficiază de un ampatament de 2600mm, cu 285 de mm mai lung decât cel al variantei hatchback. Mulţumită acestor noi dimensiuni, creşte capacitatea portbagajului la 530 de litri, în condiţii normale de încărcare, sau la 1658 de litri atunci când bancheta spate este rabatată cu ajutorul sistemului Easy Flat. Acesta presupune rabatarea banchetei printr-o simplă apăsare de buton.


Gama de motorizări include aceleaşi unităţi ca şi pe Auris hatchback: un 1,33 L VVTi de 100 CP, pe benzină, respectiv un diesel 1,4 L D4-D, în două versiuni de putere, 90 CP şi 126 CP.


Designul este la fel ca hatchback, dar în partea posterioară spoilerul este nou, hayonul are un design diferit, iar suprafaţa de încărcare este poziţionată cu 100 de mm mai jos. Nu lipsesc barele de ancorare cromate de pe acoperiş, eleronul montat pe hayon şi nici inserţiile de plastic lucios. Opţional, clienţii pot opta şi pentru acoperişul panoramic Skyview, care măsoară 1563 de mm lungime şi 960 de mm lăţime.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram