Chreos este creația companiei de energie electrică ecologică Silex Power, cu sediul în Malta, care a fost in cercetare profundă mai mult de un deceniu pentru a utiliza resursele non-convenționale de energie. Totul a început cu realizarea a lipsei unui vehicul electric construit special de la zero pentru a fi un vehicul electric perfect. Cele mai bune materiale au fost folosite în elaborarea mașinei și caroseria sunt realizate din fibra de carbon, iar întregul sistem de lumini va fi dotat doar cu LED-uri şi OLED-uri. Mașina cântarește aproximativ 2200 kg.


Acesta este destul de mare în dimensiune și designul ne amintește de mașini de lux. Acesta masoara aproximativ 5.42 metri în lungime, are un ampatament de 3.54 metri, are 2.16 metri lățime și înteriorul este potrivit pentru 4 persoane. În curând Silex va arata lista de noutăti, gadgeturi și alte tehnologii care vor fi in înteriorul.

Oficialii firmei malteze au dat şi câteva date tehnice preliminare, care sunt foarte impresionante. Maltezii spun că cele patru motoare electrice ale acestui concept ar produce un total de 640 CP şi nu mai puţin de 4.400 Nm, iar autonomia ar ajunge până la 1.000 km dacă s-ar circula cu viteze de până la 125 km/h.

Că tot a venit vorba despre viteze, cei de la Silex Power spun că prototipul Chreos ar fi capabil de un sprint de la zero până la 100 km/h în „mai puţin” de 2,9 secunde, iar viteza maximă ar fi de 300 km/h, limitată electronic.


Și cât timp trebuie pentru o singură încărcare completă? Președintele companiei Silex Power Johnaton Grech a declarat că conceptul va fi dotat cu un sistem de încărcare care va oferi „un timp inovator de încărcare de mai puţin de zece minute”.

Ce părere aveți despre Chreos?

Подпишись на CARAKOOM в Telegram