In internet sunt zvonuri ca Honda lucreaza la un nou S2000, sau cel putin un succesor spiritual. Ei spun ca urmatoarea masina sport japoneza va avea nu unul, ci doua motoare electrice. Dar pana in prezent nu exista nici o idee clara despre S2000 cu tractiune integrala, pentru ca proiectul este inca in curs de dezvoltare.

Referindu-se la o revista japoneza, Motoring raporteaza ca o noua generatie S2000 poate fi arhitectural similara cu NSX. Este considerat un turbo diesel de 2 litri, ca si cel folosit in Civic Type R.

Dezvoltarea masinii a fost deja confirmata. Ea ar trebui sa apare in 2017, timp in care vom putea vedea rivalul sau, avand 350 CP - Porsche Cayman. De asemenea, pentru un nou proiect este considerat un motor turbo de 1,5 litri cu 4 cilindri care va debuta anul viitor in sedanul american Civic.

Producerea S2000 s-a terminat in 2009. Prin acest timp, peste tot in lume, s-a vandut mai mult de 110 000 de bucati. Ultimele exemplare au avut configuratia lui Honda S2000 Ultimate Edition.

"S2000 - este o masina sport conceputa de entuziasti pentru entuziasti", a declarat John Mendel, director executiv al companiei Honda. "Ea a ridicat stacheta pentru toate roadstere viitoare, si este considerata deja un clasic pentru multi fani de Honda.

Подпишись на CARAKOOM в Telegram