Mongol Rally, cel mai mare raliu neconvenţional caritabil din lume, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, va trece şi anul acesta prin România, având două puncte de control în ţara noastră, la Sibiu, pe 24 iulie, şi la Vama Veche, pe 25 iulie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

La Mongol Rally, echipaje internaţionale străbat în maşini de oraş distanţa dintre Londra (Marea Britanie) şi Ulaanbaatar (Mongolia).

Mongol Rally porneşte din Londra, pe 20 iulie, sau Praga, pe 22 iulie - echipajele au posibilitatea să-şi aleagă locul de plecare dintre cele două oraşe -, şi are trei puncte de control până în Ulaanbaatar.

Primul punct de control din România va fi la Sibiu, pe 24 iulie, când echipajele se vor întâlni cu localnicii la petrecerea organizată în Ursus Cotton Pub. Gazdele evenimentului vor fi Răzvan Stuparu şi Vlad Grigore, adică Mongolification - echipajul care a reprezentat România la competiţia de anul trecut. Punctul de control de la Sibiu este organizat pentru al doilea an consecutiv.

Urmează Vama Veche, pe 25 iulie - punct de control organizat pentru al patrulea an consecutiv -, Baku, în Azerbaijan, pe 29 iulie - punct de control organizat pentru prima dată -, raliul urmând să se încheie la Ulaanbaatar, Mongolia.

Mongol Rally presupune şi o serie de reguli. Astfel, persoanele interesante trebuie să participe cu o maşină standard de oraş (anul acesta capacitatea cilindrică maxim admisă este de 1.000 cmc), echipajele îşi stabilesc propriul traseu şi sunt responsabile în totalitate de obţinerea vizelor necesare tranzitului şi fiecare echipaj donează minimum 1.000 de euro în scopuri caritabile.

Până în prezent s-au strâns donaţii de peste 5.000.000 de lire sterline. Cauza caritabilă principală este salvarea pădurilor tropicale. În plus, fiecare echipaj poate strânge fonduri pentru cauzele caritabile pe care le susţine.

Mongol Rally este cel mai mare şi important raliu caritabil din lume, organizat de britanicii de la "The Adventurist".

De altfel, Mongol Rally a fost inclus de BBC în Top 10 raliuri internaţionale de Enduro, printre nume precum Raliul Dakar, Le Mans 24 de ore şi Indianapolis 5.

Подпишись на наш Telegram-канал